Menu
Punten

Ingrediënten

+

Knolselderij

Uiencompote

Saus

mosterd zaadjes

  • augurkennat 2.5 dl
  • mosterdzaad 100.0 g

Opmaak

  • roodlof 2.0 st
  • amsoi 10.0 blad

Groenten in de hoofdrol, recepten geïnspireerd door het seizoen.

...

Bereiding

  1. Knolselderij

    • Knolselderij schoonmaken en in stukken snijden.
    • Doe de knolselderij met de demi glace, peperpuree en de laurier in een vacuümzak. 
    • Vacuümeer en gaar op 85ºC gedurende 40 minuten. 
    • Verwarm de knolselderij in de jus en glaceer.
  2. Uiencompote

    • Maak de uien schoon en snijd ze dun in halve ringen.
    • Smelt de boter en voeg de gesneden uien en de stoofkruiden toe.
    • Laat de uien licht karamelliseren en voeg het water en de liquid concentrate toe.
    • Doe een deksel op de pan en laat de uien gedurende 2 uur op 125°C garen.
    • Haal de pan uit de oven.
  3. Saus

    • Verwarm de Hollandaisesaus en voeg de mosterd en de smoke toe.
    • Passeer de saus en giet het geheel in een siphon.
    • Zet de siphon onder druk met twee patronen.
  4. mosterd zaadjes

    • Breng het augurkennat samen met de zaadjes aan de kook. 
    • Laat het geheel rustig koken tot de zaadjes zacht zijn.
  5. Opmaak

    • Verdeel de uien samen met de knolselderij en de shortrib over de diepe borden.
    • Maak het geheel af met het mosterdzaadjes, Dijonaise saus, roodlof en gesneden amsoi blad.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu