Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Soep

  • boter 70 g
  • Zoete uien 1 kg
  • zout en peper
  • bloem
  • abdijbier, donker 1 l
  1. Soep

    Smelt de boter in een ruime pan. Snijd de uien in ringen op de mandoline. Kruid met zout en peper en haal door de bloem. Doe de uien in de kookpot, zet terug op een laag vuur. Schep regelmatig om, om de boter en bloem goed te vermengen. Voeg de bouillon toe wanneer de binding compleet is en de uien gaan aanzetten. Laat op een laag vuur staan tot de soep indikt. Roer ondertussen regelmatig om. Proef en kruid eventueel bij. Voorkom dat de soep aanzet en voeg regelmatig bouillon toe. Doe het bier er pas aan het eind bij. Laat even aan de kook komen. Kruid af. Mix niet door! Serveertip Serveer met geroosterd brood met gesmolten kaas.
+