Vegan Tikka Masala met zoet zure paddenstoelen (delivery)
Als chef wil je alleen maar het beste voor je gasten.
Dat geldt ook voor de gerechten van je menukaart als je die voor bezorging aan wilt bieden.
Met hier en daar een kleine aanpassing maak je jouw bestsellers klaar voor delivery en take a way.

Ingrediënten
Curry:
-
zonnebloemolie 20 g
-
witte uien 100 g
-
paprika mix, grof gesneden 400 g
Rijst:
-
kurkuma 2 g
Zoet zuur:
-
beukenzwammetjes 150 g
-
komkommer 0.5 st
-
sjalotten 2 st
-
Puntpaprika's 1 stuks
-
sushirijstazijn 2 dl
-
Suikerwater 1:1 2 dl
-
gember 50 g
-
citroengras 1 st
-
rode chili peper, fijngesneden 0.13 stuks
Opmaak:
-
togarashi, Japans kruidenmengsel 1 g
Bereiding
-
Curry:
Verhit de olie, voeg de uien, paprika, knoflook en de gember toe en stoof ze zonder te kleuren gaar.Voeg de tikka masala saus toe en breng het geheel aan de kook.Bak de vegetarische kip stukjes bij voorkeur ontdooid, in wat olie en voeg ze aan de curry toe. -
Rijst:
Kook de basmatirijst, giet af en laat de rijst droogstomen. -
Zoet zuur:
Maak de paddenstoelen en de groenten schoon en snijd ze in gewenste vorm. Kook het zoet zuur en giet deze op de gesneden paddenstoelen mengsel. Laat het geheel tenminste 24 uur marineren. -
Opmaak:
Schep de curry in disposable bowls. Verdeel de rijst in aparte disposable bakjes en garneer met wat togarashi. Verpak het zoetzuur in aparte disposable bakjes. -
Tip:
serveer er eventueel wat limoenpartjes en naanbrood bij.