Menu
Punten

Ingrediënten

+

Puree

Spruitjes

Saus

  • Olde Remeker kaas 150.0 g
  • room 0.5 dl

Opmaak

  • herfsttruffel 10.0 g

Remeker is een rauwmelkse natuurkorst kaas, gemaakt op boerderij De Groote Voort in de Gelderse vallei. De kaas is biologisch en wordt kort gepekeld, waardoor het zoutgehalte laag is.

...

Bereiding

  1. Puree

    • Schil, was, snijd, kook en pureer de aardappels.
    • Breng de melk samen met de boter en de smoke aan de kook.
    • Meng het geheel door de puree en breng op smaak met zout en peper.
  2. Spruitjes

    • Maak de spruitjes en de paddenstoelen schoon.
    • Kook de spruitjes beetgaar in water met wat zout en halveer ze.
    • Bak de spruitjes samen met de helft van de sjalotjes en de vegetarische bacon in de boter.
    • Bak de paddenstoelen samen met de rest van de sjalotjes in de boter.
    • Meng het geheel en breng op smaak met de roast umami, zout en peper.
  3. Saus

    • Verwarm de kaassaus samen met de kaas en de room.
    • Passeer de saus en giet de massa in een siphon en zet deze onder druk met twee patronen.
  4. Opmaak

    • Verdeel de aardappel mousseline over de borden en schep de gebakken spruitjes en de paddenstoelen erbij.
    • Maak het geheel af met de kaassaus en rasp er wat truffel over.  
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu