Menu
Punten

Ingrediënten

+

Short rib

Polenta

Groenten

Opmaak

  • Salad Peas 20.0 takjes

Bereiding

  1. Short rib

    • Kruid de ontbeende short ribs met zout en peper en bak ze in de geklaarde boter.
    • Voeg de demi glace en de roast umami toe en stoof ze vervolgens onder een deksel verder gaar gedurende ca. 4 uur. (of kook het geheel sous-vide op 92°C)
  2. Polenta

    • Breng het water aan de kook en voeg de bouillonpoeder toe.
    • Voeg het maismeel, boter en de kaas toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
    • Kook de polenta rustig gaar in ca. 12 minuten en breng op smaak met wat zout en peper.
    • Giet de massa in een siliconemat en laat de polenta opstijven.
    • Los de polenta en brand de polenta met een gasbrander af.(Of kook de polenta in de thermomix op stand 3.5 in 12 minuten)
  3. Groenten

    • Maak de zilveruitjes schoon en schil de bospeen.
    • Blancheer de groenten in water met wat zout.
    • Verhit de boter en bak hierin de groenten en voeg op het laatste moment wat roast umami toe en breng op smaak met peper en zout. 
    • Maak de snijbiet schoon en blancheer ze kort in water met wat zout.
    • Smeer ze in met wat olijfolie en leg ze kort op de grill en breng op smaak met wat zout en peper.
  4. Opmaak

    • Verdeel de gebrande polenta over de borden en schep de groenten eromheen.
    • Leg de gestoofde shortrib erbij en verdeel de saus.
    • Maak het geheel af met wat salad pea.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu