Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Short rib

  • short rib 1.0 kg
  • zout en peper
  • geklaarde boter
  • Knorr Garde d'Or Gebonden Kalfsjus 1 L 5.0 dl

Polenta

  • water 0.5 l
  • maïsmeel 90.0 g
  • boter 40.0 g
  • geraspte kaas 40.0 g
  • zout en peper

Groenten

  • verse zilveruitjes 400.0 g
  • wortel 750.0 g
  • boter 20.0 g
  • zout en peper
  • snijbiet 800.0 g
  • olijfolie

Opmaak

  • Salad Peas 20.0 takjes
  1. Short rib

    Kruid de ontbeende short ribs met zout en peper en bak ze in de geklaarde boter.

    Voeg de kalfsjus en de roast umami toe en stoof ze vervolgens onder een deksel verder gaar gedurende ca. 4 uur. (of kook het geheel sous-vide op 92°C)

  2. Polenta

    Breng het water aan de kook en voeg de bouillonpoeder toe.

    Voeg het maismeel, boter en de kaas toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.

    Kook de polenta rustig gaar in ca. 12 minuten en breng op smaak met wat zout en peper.

    Giet de massa in een siliconemat en laat de polenta opstijven.

    Los de polenta en brand de polenta met een gasbrander af.

    (Of kook de polenta in de thermomix op stand 3.5 in 12 minuten)

  3. Groenten

    Maak de zilveruitjes schoon en schil de bospeen.

    Blancheer de groenten in water met wat zout.

    Verhit de boter en bak hierin de groenten en voeg op het laatste moment wat roast umami toe en breng op smaak met peper en zout.

    Maak de snijbiet schoon en blancheer ze kort in water met wat zout.

    Smeer ze in met wat olijfolie en leg ze kort op de grill en breng op smaak met wat zout en peper.

  4. Opmaak

    Verdeel de gebrande polenta over de borden en schep de groenten eromheen.

    Leg de gestoofde shortrib erbij en verdeel de saus.

    Maak het geheel af met wat salad pea.