Menu
Punten

Ingrediënten

+

Lam

Saus

  • sjalotjes, fijngesneden 30.0 g
  • boter 15.0 g
  • rode wijn 1.0 dl
  • zwarte knoflook puree 15.0 g
  • zwarte olijven, gehalveerd 60.0 g

Aubergine

Aardappel

  • aardappels, grote vastkokende 1.0 kg
  • geklaarde boter 300.0 g

Opmaak

  • krokante blaadjes (zie mep recept) 10.0 stuks

Bereiding

  1. Lam

    • Snijd de haasjes uit de lamszadels.
    • Snijd het vlees zodanig van het bot zodat alles aan één stuk blijft.
    • Verdeel de peperpuree samen met de pesto over het vlees.
    • Leg de haasjes erop en rol het geheel op.
    • Bind ze op met bindtouw of gebruik hiervoor rolladenet.
    • Braad de rollades in de geklaarde boter en gaar ze in de oven op 185°C.
    • Laat ze rusten om de spanning op het vet te laten ontspannen.
    • Haal de touwtjes van de rollades en snijd ze in mooie dikke plakken
  2. Saus

    • Stoof de sjalotjes in de boter en blus af met de rode wijn.
    • Voeg de zwarte knoflookpuree en de kalfsjus toe en laat de jus iets inkoken.
    • Passeer de jus en voeg de olijven toe.
  3. Aubergine

    • Prik de aubergines in met een prikker en leg ze op een bakplaatje.Gaar de aubergines gedurende ca. 40 minuten op 168°C.
    • Haal de aubergines uit de oven, laat ze iets afkoelen, halveer ze en lepel ze leeg.
    • Hak het vruchtvlees grof en bak het vervolgens in weinig olijfolie op.
    • Voeg de roast umami toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Aardappel

    • Smelt de boter en snijd de aardappels in lange plakken dunne plakken.
    • Bestrijk ze met boter en leg ze op elkaar in een passende cakevorm.
    • Giet de rest van de boter erop tot ze onder staan en zet er een cakevorm bovenop.
    • Gaar de aardappels gedurende ca. 30 minuten in de oven op 160°C.
    • Laat het geheel afkoelen, storten, snijden en goudbruin bakken in de boter.
  5. Opmaak

    • Verdeel het vlees samen met de aardappel en leg er een quenelle aubergine puree.
    • Maak het gerecht af met de olijvenjus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu