Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Garnituur

  • rode bieten 1.2 kg
  • grof zeezout 500 g

Kippendijen

  • kippendijenvlees 1.5 g
  • zout en peper
  • citroen 1 st

Jus

  • sjalotjes 2 st
  • witte wijn 1.5 dl

Spinazie

  • grove spinazie 1 kg
  • zout en peper

Opmaak

  • Harde geitenkaas 100 g
  1. Garnituur

    Pof de bieten onder grof zeezout in de oven op 160ºC tot ze gaar zijn.
    Pel de bietjes en snijd ze in parten.
  2. Kippendijen

    Marineer de kippendijen met zout, peper, tijm, knoflook en de rasp en het sap van de citroen.
    Bak de gemarineerde kippendijen vervolgens in de boter.
  3. Jus

    Kook de salotten in de witte wijn en reduceer deze tot de helft.
    Voeg de kippenfond tot en reduceer de jus.
    Voeg op het laatst wat bruine boter van de kippendijen toe en breng eventueel op smaak.
  4. Spinazie

    Was de spinazie en zet deze kort aan in wat Phase en kruid met zout en peper.

  5. Opmaak

    Verdeel de spinazie samen met de kippendijen, bietjes en de saus over de borden.
    Maak het geheel af met de geitenkaas.
+