Aziatische bouillon met sushi - Unox
Wij vroegen chefs wereldwijd naar hun favoriete soeprecepturen en -ervaringen. Ontdek samen met ons 's werelds bijzonderste soepen.

Ingrediënten
Soep
-
water 2500 ml
-
citroengras 3 st
-
Conimex zoete chilisaus 25 g
Garnituur
-
tauge 250 g
-
bosui 8 st
Opmaak
-
koriander tak 8 takjes
-
geroosterde sesamzaadjes 12 g
Sushi
-
sushirijst 300 g
-
sushirijstazijn 50 mg
-
verse zalmfilet 400 g
-
daikoncress 0.25 bakje
-
zalmforeleitjes 1 pot
-
shiso purper cress 25 bakje
Bereiding
-
Soep
Verwarm de soep in gesloten verpakking in de combisteamer of ‘au bain marie’ in een pan met heet water. Snijd de citroengras ragfijn en voeg deze samen met de gemberpuree en de chili saus aan het water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de warme basisbouillon toe. -
Garnituur
Kook de mie beetgaar in water met wat zout. Maak de taugé schoon en snijd de bosui. -
Opmaak
Verdeel de mie en de taugé over de kommen. Giet de soep erop en maak af met wat bosui, koriander en sesamzaadjes.
-
Sushi
Was de rijst en kook deze gedurende 20 minuten. Schep de rijst op een plateau, besprenkel met wat sushi rijstazijn en laat het geheel afkoelen. Beleg een cakeblik met een velletje slagersfolie. Snijd de zalm in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs in het cakeblik. Verdeel hierop de afgekoelde rijst en druk de rijst stevig aan. Los de sushi en snijd deze in mooie porties. Serveer de sushi met wat zalmforeleitjes, cress en sesam soja vinaigrette.