Menu
Punten

Saus kan een gerecht naar een hoger niveau tillen, maar met een verkeerde combinatie kan je een gerecht ook verpesten. Om het deze herfst eenvoudiger voor je te maken, tippen we de meest heerlijke en passende sauzen voor het najaar. 

Of je nu een kruidige rodewijnsaus zoekt om je wildgerechten te verrijken, of een romige plantaardige saus voor je vega(n) maaltijden, hieronder vind je voor elk gerecht een bijpassende saus. 

Zo maak je dit najaar steeds weer de perfecte match!

Welke sauzen passen goed bij herfstgerechten?

Kies voor kruidige en aardse smaken 

Als het buiten kouder wordt, zoeken we warmte in ons eten. Gasten kiezen in het najaar daarom vaker voor kruidige gerechten met kaneel, gember, kruidnagel en nootmuskaat. Die smaakvolle specerijen mag je dus volop in je sauzen gebruiken.

De ingrediënten in de herfstkeuken blijven gelukkig goed overeind naast een diepe, rijke saus. Denk daarbij aan wild of rood vlees, maar ook typische najaarsgroenten zoals paddenstoelen, knolselderij en pastinaak.

Vlees

Vlees

  • Mosterdfruitsaus 
    Zoetpittig en de perfecte begeleider voor varkensvlees.

  • Gerookte dijonaisesaus 
    Deze saus maakt elk gerecht memorabel, lekker met alles van short ribs tot gebakken kalfsniertjes. 

  • Stroganoffsaus 
    Niet voor niets een klassieker in combinatie met bavette!

Vis

Vis

  • Romige bieslooksaus 
    Deze frisse groene saus kleurt niet alleen erg mooi bij gegrilde zalm of gebakken schol, maar is ook een verfijnde smaakcombinatie.

  • Beurre blanc 
    Altijd goed bij vis, maar zeker bij een mooie snoekbaars. 

  • Beurre rouge 
    De klassieker, maar dan met rode wijn, perfect voor de herfst (en stevige vissoorten).

Wild

Wild

  • Vossenbessensaus
    Deze zoetzure vossenbessensaus balanceert de krachtige smaak van hert of wild zwijn.

  • Wildsaus royale
    De verrassende ingrediënten zoals crème de cassis, chili en vanille maken deze saus met recht royaal.

  • Morillesaus
    Met maar liefst drie soorten wijn blijft deze saus prima overeind naast een stuk hertenfilet. 

  • Rodewijnsaus
    Een snelle maar verfijnde saus voor bij een hertenkotelet.

Groenten & plantaardig

Groenten & plantaardig

  • Amandelsaus
    Voor een romige saus is geen room nodig, bewijst deze saus op basis van amandelmeel.

Gevogelte

Gevogelte

  • Pepersaus plus
    De cointreau en sinaasappelmarmelade maken deze saus een bijzondere begeleider van eendenborst.

  • Gevogeltejus
    Misschien wel de snelste saus die je ooit gemaakt hebt, maar je gasten zullen dat nooit raden!

Heerlijke herfstgerechten

Benieuwd welke gerechten nog meer perfect passen bij het najaar?
Hier vind je inspirerende recepten voor de herfst.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu