Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Konijn:

  • geklaarde boter 80 g
  • konijnenbouten 2.5 kg
  • uien, blokjes 500 g
  • wortel, in plakjes 500 g
  • water 8 dl
  • kriekbier 8 dl

Garnituur

  • geklaarde boter
  • Parijse champignons, in vieren gesneden 500 g
  • zilveruitjes, fijn (diepvries) 250 g
  1. Konijn:

    Verhit de helft van deboter en bak het konijn mooi bruin. Voeg er de ui, tijm, knoflook en wortel aan toe en laat eventjes meestoven. Bevochtig met water, breng aan de kook en voeg de Gebonden Kalfjus en het Kriekbier toe. Laat het geheel garen onder een deksel gedurende ongeveer 1 à 1,5 uur.

  2. Garnituur

    Verhit de rest van deboter en bak er de champignons en zilveruitjes in gaar, voeg toe aan de rest van de bereiding en gaar nog 30min. verder. Bind naar wens met de Maïzena. Serveer met gebakken aardappelen.