Menu
Punten

Ingrediënten

+

Saus

  • morilles, gedroogd 12.0 g
  • sjalotjes, fijngesneden 50.0 g
  • boter 10.0 g
  • Madeira 1.0 dl
  • witte wijn 1.0 dl
  • cognac 0.5 dl
  • room 1.0 dl
  • cantharellen 200.0 g
  • bieslook, fijngesneden 10.0 g
  • Truffelolie

Saus is de basis van een gerecht, het vormt de verbindende schakel tussen de componenten op het bord.

...

Bereiding

  1. Saus

    • Week de morilles in warm water.
    • Stoof de sjalotjes samen met de geweekte morilles in de boter.
    • Blus het geheel af met de Madeira, witte wijn en de cognac en breng aan de kook.
    • Voeg het morillevocht en de kalfsfond toe en kook het geheel rustig tot de helft in.
    • Voeg de room toe en kook nogmaals tot de helft in.
    • Bak de cantharellen in de rest van de boter en breng ze op smaak met zout en peper.
    • Voeg de cantharellen en de bieslook toe aan de saus.
    • Breng op smaak met een paar druppels truffelolie en wat zout en peper. 
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu