Menu
Punten

Ingrediënten

+

Duif:

Polenta:

Broccoli:

  • broccoli 3.0 st
  • zuurdesembrood kruim, geroosterd

Opmaak:

  • gepofte quinoa
  • crazy pea-cress 0.1 bakje

Groenten spelen vandaag de dag steeds meer de hoofdrol op ons bord. Dit recept laat zien hoe veelzijdig groenten zijn en hoe we de 80/20 regel beter kunnen toepassen.

...

Bereiding

  1. Duif:

    Kruid de duivenborstjes met zout en peper en bak ze in de boter.
    Blus de pan af met de witte wijn en roer de aanbaksels los.
    Voeg de sinaasappelsap, vadouvan en de kippenfond toe en breng het geheel aan de kook.
    Reduceer de jus naar smaak.
  2. Polenta:

    Doe alle ingrediënten in de thermomix.
    Draai en kook de polenta op stand 3.5 in 12 minuten.
    Spuit de massa in een sileconematje.
    Los de polenta en brand de polenta met een gasbrander af.
  3. Broccoli:

    Maak de broccoli schoon en snijd ze inclusief de steel in parten.
    Blancheer de broccoli in water met wat zout.
    Kruid met zout en peper,boter en bestrooi ze met het broodkruim.
  4. Opmaak:

    Verdeel de broccoli samen met de duif en de polenta over de borden.
    Schep de vadouvan jus erbij en maak het geheel af met de gepofte zaden en quinoa.
    Garneer met de grazy peas.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu