Menu
Punten

Ingrediënten

+

Laksa:

  • gele curry pasta 110.0 g
  • limoenblad 10.0 st
  • olie 20.0 g
  • Knorr Professional Kreeftenjus 1L 1.0 l
  • kokosmelk 8.0 dl
  • fishsauce 30.0 g
  • limoensap 20.0 g
  • flespompoen 1.0 st
  • Zoete aardappels 3.0 stuks
  • aardappels, grote vastkokende 3.0 st
  • tongfilet 10.0 st
  • koriander tak 30.0 g

Rijst:

  • rode rijst 350.0 g

Opmaak::

  • Chili flakes 1.0 g
  • zoetzure pompoen blokjes 250.0 g

Bereiding

  1. Laksa:

    Smoor de curry samen met de gemberpuree en het limoenblad in de olie.
    Voeg de kreeftenjus, kokosmelk, fishsauce en het limoensap toe.
    Breng het geheel aan de kook.
    Schil de pompoen en de aardappels en snijd deze in gelijkmatige stukken.
    Verdeel de groenten in een ovenslee en giet de curry erover.
    Sluit af met een deksel en zet deze in de oven gedurende 1 uur op 160ºC.
    Snijd ondertussen de tongfilets in vieren en leg ze op een beboterd ovenplaatje.
    Haal de laksa uit de oven en schep wat van de saus over de tongfilets.
    Gaar deze kort in de oven en voeg de koriander toe.
  2. Rijst:

    Kook de rijst in water met wat zout tot deze gaar is.
  3. Opmaak::

    Verdeel de laksa samen met de tongfilets over de disposable bowls.
    Maak de lakse af met wat chili flakes en zoetzuur van pompoen.
    Verpak de rode rijst in aparte disposable bakjes.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu