Menu
Punten

Ingrediënten

+

Soep

Mosterd ijs

  • eidooiers 85.0 g
  • rietsuiker 40.0 g
  • volle melk 500.0 g
  • melkpoeder 25.0 g
  • grove mosterd 55.0 g
  • dijon mosterd 15.0 g

Krokantje

  • Crunchy tuille mix, zuurdesem 50.0 g
  • water 60.0 g
  • olijfolie 15.0 g

Opmaak

  • olijfolie 40.0 g
  • shiso purper cress 1.0 bakje

Groenten in de hoofdrol, recepten geïnspireerd door het seizoen.

...

Bereiding

  1. Soep

    • Breng het water aan de kook en voeg de groentebouillon, kool, aardappel, appel, ui, kruiden en de azijn toe.
    • Breng de soep opnieuw aan de kook en draai het vuur lager.
    • Kook de soep voor tenminste 20 minuten. (tot de aardappels gaar zijn) 
    • Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender.
    • Koel de soep terug.
    • Voeg het rode koolsap aan de koude soep toe.
  2. Mosterd ijs

    • Klop de eidooier samen met de suiker luchtig.
    • Verwarm de melk met het melkpoeder tot 60°C en giet dit al roerend op de eidooiers.
    • Giet het eidooier mengsel terug in een pan en roer au bain marie tot 85°C.
    • Zeef de compositie en koel deze snel terug in de koeling.
    • Voeg de mosterd toe en draai de compositie op.
  3. Krokantje

    • Meng alle ingrediënten tot een gladde massa en strijk dit in een silecone mal.
    • Bak de takjes op 170°C
  4. Opmaak

    • Giet de gazpacho in de kommetjes en schep het mosterdijs erbij.
    • Maak de soep af met een krokant takje, shiso purper en wat olijfolie.
  5. Tip

    • Meng wat rode kool sap met wat Hellmann’s mayonaise.  
    • Spuit kleine dopjes rode kool mayonaise op de takjes en leg hier de blaadjes shiso purper op.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu