Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Curry

  • zonnebloemolie 30 g
  • witte uien, blokjes 250 g
  • paprika mix, grof gesneden 400 g
  • kippendijenvlees 1 kg

Pompoen zoet zuur

  • Suikerwater 1:1 1 dl
  • gember, verse 25 g
  • citroengras 1 st
  • flespompoen 250 g
  • sushirijstazijn 100 g

Opmaak

  • zoetzure rode ui 100 g
  • granaatappelpitten 50 g
  • Ghoa cress 0.5 bakje
  • scarlet cress 0.5 bakje
  1. Curry

    Verhit de olie en voeg de uien en de knoflook toe en stoof ze zonder te kleuren gaar. oeg de paprika mix toe en vervolgens de kippendijen. Zet het geheel licht aan en voeg de tikka masala toe. Laat het geheel rustig aan de kook komen gaar de kip rustig gedurende 25 minuten. Kook de basmati rijst, giet deze af en laat de rijst droog stomen.
  2. Pompoen zoet zuur

    Kook de azijn met het suiker water en de gesneden gember en citroengras en laat het geheel afkoelen. Snijd de pompoen in mooie brunoise. Blancheer de pompoen kort en doe deze vervolgens snel in ijswater. Voegde pompoen aan het zoetzuur toe en laat het geheel marineren.
  3. Opmaak

    Maak de tikka masala af met het zoetzuur van pompoen en rode ui, granaatappel en de cress. Serveer de Tikka masala met de basmatirijst.