Aziatische bouillon met sushi
Wij vroegen chefs wereldwijd naar hun favoriete soeprecepturen en -ervaringen. Ontdek samen met ons 's werelds bijzonderste soepen.

Ingrediënten
Aziatische bouillon met sushi
Soep

Garnituur
Sushi

Soep
-
Knorr 1-2-3 Heldere Kippensoep in grootverpakking Poeder 85L 70.0 g
-
citroengras 1.0 st
Garnituur
-
Knorr Mie Noodles 3kg 125.0 g
-
tauge 120.0 g
-
lente-uitjes 3.0 st
-
koriander tak 3.0 takjes
-
geroosterde sesamzaadjes 5.0 g
-
Conimex zoete chilisaus 25.0 g
-
sojasaus 10.0 g
-
zout
Sushi
-
sushirijst 300.0 g
-
sushirijstazijn 50.0 mg
-
verse zalmfilet 400.0 g
-
daikoncress 25.0 bakje
-
zalmforeleitjes 40.0 pot
-
shiso purper cress 25.0 bakje
Bereiding
-
Soep
Breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.
Snijd de citroengras ragfijn en voeg deze samen met de gemberpuree aan de bouillon toe. -
Garnituur
Kook de mie beetgaar in water met wat zout.
Maak de taugé schoon en snijd de lente-uitjes in julienne. -
Opmaak
Verdeel de mie samen met de taugé over de kommen.
Giet de soep erop en maak af met wat lente-ui julienne, koriander en sesamzaadjes.
Serveer met wat sweet chili en sojasaus. -
Sushi
Was de rijst en kook deze gedurende 20 minuten.
Schep de rijst op een plateau, besprenkel met wat sushi rijstazijn en laat het geheel afkoelen.
Beleg een cakeblik met een velletje slagersfolie.
Snijd de zalm in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs in het cakeblik.
Verdeel hierop de afgekoelde rijst en druk de rijst stevig aan.
Los de sushi en snijd deze in mooie porties.
Serveer de sushi met wat zalmforeleitjes, cress en sesam soja vinaigrette.