Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Garnalen

  • grote garnalen 30 stuks

Aioli

Rode wijnreductie

  • rode wijn 500 g
  • suiker 150 g
  • steranijs

Paprika's

  • gele paprika 3 st
  • paprika rood 3 st
  • bruine suiker 100 g
  • appelazijn 100 g

Bieten

  • rode bieten 3 st
  • olijfolie extra vergine
  • zout

Opmaak

  • gepelde knoflooktenen 1 st
  • rozemarijn
  • zout
  • olijfolie extra vergine
  1. Garnalen

    Maak de garnalen schoon.
    Laat de kop en de staart zitten.

  2. Aioli

    Doe voor de aioli de kookroom samen met de knoflook in een vacuümzak en leg deze 24 uur in de koeling.
    Gaar het mengsel vervolgens 5 minuten in een stoomoven.
    Zeef en kook op laag vuur in tot een dikke crème.
  3. Rode wijnreductie

    Doe voor de rode wijnreductie de wijn, de suiker en de steranijs in een pan.
    Kook op een laag vuur in en zeef de saus.
  4. Paprika's

    Ontvel de paprika's en snijd ze in blokjes.
    Kook de bruine suiker en de appelazijn op een laag vuur in tot stroop en zet apart.
  5. Bieten

    Gaar de bieten 25 minuten in een stoomoven en maak ze schoon.
    Snijd 1 biet in 2 millimeter dikke schijfjes.
    Droog de schijfjes op 80°C in de oven.
    Meng de andere twee bieten met olie en zout tot het een fluweelachtige, egale crème.
  6. Opmaak

    Grill de garnalen.
    Bak de paprika’s samen met de knoflook en rozemarijn in olijfolie.
    Verwijder de rozemarijn en knoflook en voeg de azijn- en suikerstroop toe. Voeg eventueel zout toe.
    Verwarm de aioli en verwerk deze in het gerecht.
    Besprenkel het gerecht met wijnreductie en voeg de paprika's en garnalen toe.
    Voeg als laatste de rode bietencrème en de bietenschijfjes toe.

+