Menu
Punten

Ingrediënten

+

Olijven

  • boter 50.0 g
  • bloem 50.0 g
  • suiker 50.0 g
  • zwart olijvenpoeder (MEP recept) 50.0 g

Salade

Opmaak

  • bottagra di muggine

Deze salade is in der loop der tijden al door menig chef onder handen genomen.Onze variant is geïnspireerd op een gerecht van Joris Bijdendijk.Die in plaats van tonijn de klassieker serveert met bottagra, de gedroogde kuit van de harder.De crumble van zwarte olijven is geniaal en zorgt voor een lekkere crunch.

...

Bereiding

  1. Olijven

    • Vermeng alle ingrediënten goed met elkaar.
    • Verdeel het deeg op de bakplaat en bak gedurende 30 minuten op 150°C.
  2. Salade

    • Kook de eieren, pel ze en halveer ze.
    • Maak de kropsla schoon, was de sla en slinger ze droog.
    • Plicheer de tomaten en snijd ze in stukken.
    • Maak ze sperzieboontjes schoon en blancheer ze in water met wat zout.
    • Maak de ui schoon en snijd ze flinterdun.
    • Meng de dressing en de vinaigrette.
    • Maak de sla en de boontjes aan met wat van de dressing.
  3. Opmaak

    • Bouw de salade op met alle ingrediënten en maak af met de dressing.
    • Verdeel watolijven crumbleen rasp de bottagra erover.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu