Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Curry

  • zonnebloemolie 20.0 g
  • witte uien, blokjes 100.0 g
  • paprika mix, grof gesneden 400.0 g

Rijst

  • kurkuma 2.0 g

Groenten

  • bimi 500.0 g
  • spitskool 800.0 g
  • roomboter 70.0 g
  • kurkuma 1.0 g
  • zout

Decoratie

  • kokos flakes
  1. Curry

    Verhit de olie, voeg de uien, paprika, knoflook en de gember toe en stoof ze zonder te kleuren gaar. 

    Voeg de tikka masala saus toe en breng het geheel aan de kook.

    Bak de vegetarische kipstuckjes (bij voorkeur ontdooid), in wat olie en voeg ze daarna aan de saus toe. 

    Verwarm het geheel goed door.

    Tip: voor ontkoppeld koken; direct terug koelen.

  2. Rijst

    Kook de basmati rijst met de kurkuma. 

    Giet de rijst af en laat de rijst droog stomen. 

    Koel de rijst terug.

  3. Groenten

    Blancheer de bimi kort en koel terug.

    Snijd de spitskool grof  en stoof deze in de boter met peperpuree, kurkuma en eventueel zout, en koel terug.

  4. Decoratie

    Kleur de kokosvlokken op een bakplaat in een hete luchtoven van 120 graden Celsius in circa 10 minuten met de ventilator op de laagste stand (anders waaien de kokosvlokken van de plaat).

  5. Opmaak

    Verwarm de componenten en dresseer op het bord/kom, en bestrooi het geheel met kokosvlokken.