Menu
Punten

Ingrediënten

+

Pastadeeg

  • Italiaanse pasta bloem 500.0 g
  • tarwebloem 125.0 g
  • gepasteuriseerde eidooiers 500.0 ml
  • olijfolie 40.0 g
  • zout

Vulling van garnaal

  • gepelde garnalen 300.0 g
  • knoflook 8.0 g
  • bieslook 10.0 g
  • citroenschil
  • cayennepeper

Saus

  • garnalen koppen
  • sjalotten 50.0 g
  • venkel 100.0 g
  • witte wijn 2.0 dl
  • tomatenpuree 35.0 g
  • tomaten 60.0 g
  • Knorr Professional Kreeftenjus 1L 4.0 dl
  • saffraan
  • citroensap
  • slagroom 50.0 ml

Bereiding

  1. Pastadeeg

    Meng de ingrediënten tot een gladdeeg en laat dit 2 uur rusten in de koeling.
  2. Vulling van garnaal

    Vermaal de garnaal met de knoflook tot een puree en breng op smaak met de citroenschil, fijngesneden bieslook, cayenne peper en zout.
  3. Tortellini

    Gebruik een pastamachine om dunne lagen paste te maken en snijd deze in vierkantjes. Smeer de vierkantjes pastadeeg in met ei dooier en verdeel de vulling van garnaal. Vouw vervolgens het deeg met de vulling tot een tortellini.
  4. Saus

    Verhit olijfolie in een pan en voeg de schelpen en hoofden van de garnalen toe. Voeg de fijngesneden sjalot, knoflook en venkel toe. Voeg saffraan naar smaak en witte wijn toe en laat het geheel inkoken. Voeg de tomatenpuree, tomaten en de kreeftenjus toe en kook het geheel in. Gebruik een blender en zeef de saus. Voeg wat room toe en reduceer tot de gewenste smaak en consistentie. Maak de saus af met vers citroensap en gebruik een blender om de saus schuimig te krijgen.
  5. Opmaak

    Kook de trotellini in kokend water. Start met het verdelen van de tortellini over de borden en giet de saus van schaaldieren erbij. Maak het gerecht af met kleine snijbietjes, kervel en komkommerkruid.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu