Menu
Punten
+

Kalkoen:

  • geklaarde boter 40 g
  • kalkoenescalopes 1.5 kg

Saus:

  • kristalsuiker 100 g
  • boter 80 g
  • sinaasappelsap 3 dl
  • Lipton Exclusive Selection Refreshing Lemon. 6 zakje

Garnituur:

  • schorseneren diepvries 800 g
  • kookroom 80 g
  • rode kool kant&klaar 800 g
  • rosti's aardappels 20 stuks
  1. Kalkoen:

    Verhit de Phase en bak de kalkoenmedaillons aan, gaar ze verder af in de oven.
  2. Saus:

    Voeg suiker en boter samen in een pan en maak een caramel, deglaceer de caramel met sinaasappelsap en voeg de Kippenfond en Wildfond toe. Breng terug aan de kook, voeg van het vuur de theezakjes toe en laat deze 5 min. trekken. Passeer de saus en laat nog even inkoken. Bind eventueel bij met de Bruine Maïzena.

  3. Garnituur:

    Gaar de schorseneren, mix fijn met een blixer met de boter, Blue Band en Groentebouillonpoeder. Breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de Rösti’s in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de rode kool en dresseer het geheel als gerecht.