Menu
Punten

Ingrediënten

+

Duif

  • wilde duiven 10.0 st
  • geklaarde boter
  • zout en peper
  • granaatappelsap 1.0 dl
  • Knorr Professional Kippenjus 1L 3.0 dl

Garnituur

  • zout & zwarte peper
  • witte bonen, gekookt 350.0 g
  • platte peterselie 10.0 tak
  • rode ui 1.0 st
  • Gezouten citroen 1.0 st
  • spitskool 1.0 st
  • granaatappel 1.0 st

Door met witte bonen uit blik te werken verkort je de kooktijd van dit gerecht aanzienlijk.

...

Bereiding

  1. Duif

    Snijd de duiven uit en kruid ze met zout en peper.
    Bak de filets mooi rosé in de boter.
    Blus de pan af met granaatappelsap en reduceer tot de helft.
    Voeg de kippenjus toe en reduceer tot gewenste dikte.
  2. Garnituur

    Maak de granaatappel schoon.
    Snijd de spitskool in grove repen en blancheer ze kort.
    Snijd de schil van de gezouten citroen in korte julienne en de ui in brunoise.
    Pluk de peterselie en snijd de blaadjes grof.
    Meng de spitskool, citroen, rode ui, peterselie, witte bonen en de citrusvinaigrette.
    Breng het geheel op smaak met wat zout en zwarte peper.
  3. Opmaak

    Verdeel de groenten over de borden.
    Leg de duivenborstjes erop en maak het geheel af met de saus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu