Menu
Punten

Hoe zorg je ervoor dat je met een efficiënte terraskaart grotere marges kunt maken? En hoe serveer je je borrelplank uit op een eenvoudige manier? SVH Meesterkok en Culinair Adviseur bij Unilever Food Solutions Edwin van Gent zet de belangrijkste zaken voor je op een rij. 
Houd je kaart klein en efficiënt

Houd je kaart klein en efficiënt

Om te beginnen is het belangrijk om je terraskaart compact te houden. Hoe minder gerechten je aanbiedt, hoe effectiever je kunt inkopen en werken in de keuken. Werk daarom met een goede overlap tussen je lunch- en dinerkaart

Serveer bijvoorbeeld een  salade geitenkaas als maaltijdsalade voor de lunch en als klein voorgerecht tijdens het diner. Vergeet daarnaast ook niet om je klassiekers op je menukaart te zetten. Geef je gasten het gevoel van thuiskomen door jouw signatuur weer te serveren waarvoor ze speciaal naar jouw zaak komen. Meer tips over hoe je trends kan gebruiken om een slimme menukaart samen te stellen? Die lees je hier.

Meer gerechten geschikt voor lunch en diner: 

Penne arrabiata met vegetarische gehaktballetjes 
Bouillabaisse met rouille en geroosterd zuurdesem
Gehakt spiesjes met saté saus 

Geen verspilling

Geen verspilling

We willen slim inkopen en daardoor weinig verspillen. Heb je nog soep over van de lunch? Serveer deze dan in kleine kopjes of glaasjes op de borrelplank. Een smakelijke variatie op de borrelplank voor de gast en voor jou geen voedselverspilling.

- Een mooi gerecht waarin je oud brood kwijt kunt: Toscaanse broodsalade.

- Heb je veel groentes over? Gebruik gegrilde groentes met kruiden als salade voor de lunch en als diner bij een stukje gebakken vis.

 

 

De borrelplank

De borrelplank

Een borrelplank is een goed alternatief om met overgebleven producten nog iets moois te maken. Serveer bijvoorbeeld een ‘verrassingsplank van de chef’, met een verassende variatie aan hapjes. Speel creatief in op aanbiedingen en seizoensproducten om de planken op te vullen.

Minder handelingen

Minder handelingen

Zorg ervoor dat je het in de keuken zo makkelijk mogelijk maakt. Minder handelingen betekent meer snelheid en meer overzicht. Basisproducten als bouillons, fonds en mayonaise zijn daarvoor ideale oplossingen. Zo creëer je minder handelingen en heb je sneller heerlijke gerechten op tafel staan.

Ga ook na hoe je zo praktisch mogelijk tafels kunt indekken en je menukaarten kan laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een trolley met het bestek, servies en de menukaart.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu