Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Bouillabaisse

  • kreeften 2 st
  • mulfilet 5 st
  • zout en peper
  • mosselen 500 g
  • Venusschelpen 250 g
  • olijfolie
  • witte wijn 0.5 dl
  • lavas 5 g
  • boter

Garnituur

  • zuurdesembrood 10 plakken
  • saffraandraadjes 10 st
  • harissa 5 g
  • groene kruiden 20 g
  1. Bouillabaisse

    Kook de kreeften in water met wat zout.
    Halveer de mulfilets kruid ze met wat zout en peper en bak ze kort in wat Phase.
    Was de mosselen en de venusschelpen goed.
    Zet ze aan in olijfolie met sjalot en basilicum, blus af met wat witte wijn.
    Zeef het kookvocht en voeg de fond en de kreeftenjus toe en breng het geheel aan de kook en reduceer.
    Voeg de room en de lavas toe en reduceer opnieuw en monteer met wat blokjes koude boter.
    Maak de kreeften schoon.
  2. Garnituur

    Rooster het zuurdesembrood.
    Week de saffraandraadjes in een klein beetje warm water.
    Voeg het saffraanwater samen met de harissa aan de ailoi toe en vermeng het geheel.
    Opmaak
    Verdeel het garnituur over de borden.
    Schep de soep erover en maak af met de kruiden.
+