Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bouillabaisse

  • kreeften 2.0 st
  • mulfilet 5.0 st
  • zout en peper
  • geklaarde boter
  • mosselen 500.0 g
  • Venusschelpen 250.0 g
  • olijfolie
  • sjalotjes, fijngesneden 10.0 g
  • witte wijn 0.5 dl
  • kreeftenjus 1.0 l
  • slagroom 1.0 dl
  • lavas 5.0 g
  • boter

Garnituur

  • zuurdesembrood 10.0 plakken
  • saffraandraadjes 10.0 st
  • harissa 5.0 g

Opmaak

  • groene kruiden 20.0 g

Een geweldige soep die iedereen op zijn eigen manier maakt, dit is onze manier.

...

Bereiding

  1. Bouillabaisse

    • Kook de kreeften in water met wat zout.
    • Halveer de mulfilets kruid ze met wat zout en peper en bak ze kort in wat geklaarde boter.
    • Was de mosselen en de venusschelpen goed.
    • Zet ze aan in olijfolie met sjalot en basilicum, blus af met wat witte wijn.
    • Zeef het kookvocht, voeg de kreeftenjus toe en breng het geheel aan de kook en reduceer.
    • Voeg de room en de lavas toe en reduceer opnieuw en monteer met wat blokjes koude boter.
    • Maak de kreeften schoon.
  2. Garnituur

    • Rooster het zuurdesembrood.
    • Week de saffraandraadjes in een klein beetje warm water.
    • Voeg het saffraanwater samen met de harissa aan de ailoi toe en vermeng het geheel.
  3. Opmaak

    • Verdeel het garnituur over de borden.
    • Schep de soep erover en maak af met de kruiden.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu