Menu ?

Personen

+

Bouillabaisse

  • kreeften 2 st
  • mulfilet 5 st
  • zout en peper
  • geklaarde boter
  • mosselen 500 g
  • Venusschelpen 250 g
  • olijfolie
  • sjalotjes, fijngesneden 10 g
  • 25 Punten
    Knorr Primerba Basilicum 700g is aan je winkelwagen toegevoegd
    Dit product is helaas niet verkrijgbaar bij jouw grossier
    Dit product is helaas niet verkrijgbaar bij jouw grossier
    Prijsindicatie excl. BTW (Je betaalt je eigen prijs via je eigen grossier)
  • witte wijn 0.50 dl
  • kreeftenjus 1 l
  • slagroom 1 dl
  • lavas 5 g
  • boter

Garnituur

  • zuurdesembrood 10 plakken
  • saffraandraadjes 10 st
  • Hellmann's Aioli 3L 200 g
  • harissa 5 g

Opmaak

  • groene kruiden 20 g

Een geweldige soep die iedereen op zijn eigen manier maakt, dit is onze manier.

...

Bereiding

  1. Bouillabaisse

    • Kook de kreeften in water met wat zout.
    • Halveer de mulfilets kruid ze met wat zout en peper en bak ze kort in wat geklaarde boter.
    • Was de mosselen en de venusschelpen goed.
    • Zet ze aan in olijfolie met sjalot en basilicum, blus af met wat witte wijn.
    • Zeef het kookvocht, voeg de kreeftenjus toe en breng het geheel aan de kook en reduceer.
    • Voeg de room en de lavas toe en reduceer opnieuw en monteer met wat blokjes koude boter.
    • Maak de kreeften schoon.
  2. Garnituur

    • Rooster het zuurdesembrood.
    • Week de saffraandraadjes in een klein beetje warm water.
    • Voeg het saffraanwater samen met de harissa aan de ailoi toe en vermeng het geheel.
  3. Opmaak

    • Verdeel het garnituur over de borden.
    • Schep de soep erover en maak af met de kruiden.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu