Menu
Punten
1. Verminder verspilling

1. Verminder verspilling

Gebruik dezelfde ingredienten voor de lunch als tijdens het diner. Hierdoor kan je de ingredienten die overblijven bij de lunch alsnog gebruiken, en hoef je ze niet weg te gooien. Dit vermindert verspilling en verlaagt je kosten.  

Ben je opzoek naar meer tips om verspilling te verminderen. In dit artikel lees je 5 tips om voedselverspillingt tegen te gaan. 

2. Strategische menukaart

2. Strategische menukaart

Richt je menukaart zo in dat de gerechten met de meeste marge boven- en onderaan staan. Deze gerechten worden over het algemeen vaker gelezen en gekozen. Zorg er ook voor dat er niet te veel gerechten op je menukaart staan, hierdoor kunnen gasten makkelijker kiezen en dit bespaart ook tijd in de keuken.

Bedenk hoeveel handelingen er nodig zijn bij de bereiding van een gerecht. Keep it simple! Meer stappen betekent meer werk in de keuken en dus meer wachttijd voor de gast. Vooral als je een tekort aan personeel hebt is deze tip handig. Lees meer over rendabele menukaarten.

3. Keukenrouting

3. Keukenrouting

Ga op zoek naar manieren om efficiënter te werken bijvoorbeeld in de keuken, waardoor je meer couverts kan draaien. Je kan ook eens kijken naar je keukenrouting. Is de indeling van je keuken optimaal ingericht?

Kun je het aantal loopmeters voor personeel beperken of belangrijke meubels dichterbij plaatsen? Hoe slimmer de routing in de keuken, hoe effectiever je werkt. Wil je meer weten over tijd besparen in de keuken, bekijk dan ook dit artikel.

4. Bulk inkopen

4. Bulk inkopen

Kijk welke producten lang houdbaar zijn en je bijvoorbeeld in bulk kan inkopen. Ook kan dit natuurlijk met diepvriesproducten, mits je genoeg ruimte hebt. Met de vernieuwde Knorr Professional Bouillon Emmers ben je maar liefst 50% goedkoper uit dan als je kiest voor de kleinere eurocontainers. En, ze zijn makkelijk hersluitbaar en stapelbaar. 

5. Slimme producten

5. Slimme producten

Personeel is schaars, kijk daarom welke slimme producten jou in de keuken helpen. Waar kan je tijd winnen? Wellicht kies je er voor om een saus volledig zelf te maken, maar een bouillon in te kopen. Daarnaast is het slim om te kijken of je (basis)producten voor meerdere gerechten kan gebruiken, zodat de gerechten je niet allemaal extra handelingen kosten. 

Met de vernieuwde bouillons van Knorr Professional maak je in 1 minuut een bouillon met een gebalanceerde en uitgesproken smaak. Hierdoor hoef je ook minder van de bouillon toe te voegen aan je gerecht. Deze bouillons behouden dezelfde vertrouwde smaakbeleving en proeven alsof ze zelf gemaakt zijn.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu