Menu
Punten

Ingrediënten

+

Parelgort risotto

Parelhoender

  • parelhoenderborst 5.0 st
  • zout en peper
  • geklaarde boter 30.0 g
  • malaga wijn 2.5 dl

Garnituur

  • oer worteltjes 600.0 g

Opmaak

  • paztizz tops 30.0 g
  • Pata negra kruim 10.0 g

Bereiding

  1. Parelgort risotto

    • Breng een liter water aan de kook en voeg de Liquid Concentrate Kip toe.
    • Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook zonder te kleuren.
    • Voeg de parelgort toe en bak deze rustig mee gedurende twee minuten.
    • Voeg de witte wijn en de groentebouillon toe en roer rustig tot het aan de kook komt.
    • Doe een deksel op de pan en zet de pan in de oven gedurende ca.35 minuten op 185°C.
    • Roer de kaas door de parelgortrisotto.

  2. Parelhoender

    • Kruid de filets met zout en peper en bak ze in de boter.
    • Blus de pan af met de malaga en roer de aanbaksels los.
    • Voeg de jus toe en breng het geheel aan de kook.
    • Reduceer de jus naar smaak.

  3. Garnituur

    • Schil de worteltjes en maak ze schoon.
    • Blancheer de peentjes afzonderlijk van elkaar beetgaar en breng ze op smaak.

  4. Opmaak

    • Verdeel de parelgortrisotto over de borden.
    • Snijd de parelhoen filets en verdeel deze over de borden.
    • Verdeel de worteltjes er speels op en garneer met de paztizz tops en wat kruim.
    • Maak het geheel af met de malagajus.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu