Bouillons & duurzaamheid
Het is nog nooit zo duidelijk geweest voor welke maatschappelijke en ecologische uitdagingen de wereld staat. En we weten dat wij een belangrijke bijdrage moeten leveren. Ons bedrijf bestaat uit merken en mensen die een duidelijk doel voor ogen hebben: duurzaam leven tot gemeengoed maken. Hoe we dat met de vernieuwde bouillons doen lees je hieronder.
1. De nieuwe Knorr Professional verpakking, vervaardigd met gerecycled plastic via massabalans.
Bij Knorr Professional zetten we ons in voor duurzaamheid. We nemen onze milieuvriendelijke verantwoordelijkheid serieus en integreren geleidelijk meer duurzame elementen in onze activiteiten.
Vooroplopen met gerecycled plastic via massabalans.
Al onze Knorr Professional emmers en deksels zijn recyclebaar (Knorr Professional bouillon emmers), mits lokale recyclingsystemen dit toelaten. Knorr loopt ook voorop in het gebruik van gerecycled plastic voor onze verpakkingen. In 2022 werden we het eerste wereldwijde Food Service-merk dat gerecycled polypropyleen plastic gebruikte voor emmers en deksels*, via een massabalansbenadering. Eind 2024 hebben we 150 ton nieuw plastic bespaard.
Maar daar stopt het niet. In 2025 breiden we het gebruik uit van verpakkingen die gekoppeld zijn aan 95% ISCC-PLUS gecertificeerd gerecycled plastic (massabalans). Deze emmers en deksels worden vanaf augustus uitgerold voor het volledige Knorr Professional Savory-assortiment in Europa, waarmee we ons gebruik van nieuw plastic verder verminderen.
Onze Knorr Professional Savory-emmers en -deksels* profiteren nu van recyclingtechnologieën gedurende hun hele levenscyclus, omdat ze zijn vervaardigd met gerecycled polypropyleen plastic via de ISCC massabalansbenadering. Dit ondersteunt de circulaire economie van productie tot afvalverwerking, aangezien de materialen opnieuw gebruikt kunnen worden**.
ISCC-PLUS certificering
Onze emmers en deksels* zijn vervaardigd met 95% gecertificeerd gerecycled plastic via massabalans. Het gerecyclede materiaal dat voor onze emmers wordt gebruikt, maakt gebruik van de ISCC PLUS massabalansbenadering, die gecertificeerd en gecontroleerd wordt door ISCC. De technologie werkt door bestaand plastic te verwerken via pyrolyse, waarbij het plastic wordt afgebroken tot de oorspronkelijke bouwstenen. Deze worden vervolgens opnieuw opgebouwd tot nieuwe, voedselveilige materialen. Door onze emmers aan te schaffen, ondersteun je het gebruik van gerecyclede materialen in het productieproces.
Lees meer over ISCC-PLUS certificering: ISCC PLUS - ISCC System
Massabalansbenadering
Massabalans is een methode die ons helpt om richting een meer circulaire economie te bewegen. Het maakt het mogelijk om gerecyclede of hernieuwbare materialen te mengen met traditionele materialen tijdens de productie. Zo kunnen we geleidelijk het gebruik van gerecyclede en biogebaseerde materialen verhogen en onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen verminderen – zonder dat het hele productieproces in één keer hoeft te veranderen.
Lees meer over de ISCC-PLUS massabalansbenadering: Mass Balance Explained - ISCC System
* 95% ISCC PLUS-gecertificeerd gerecycled plastic via massabalans. Labels zijn niet inbegrepen.
** De recyclebaarheid van het materiaal is niet geverifieerd door ISCC. ISCC verifieert alleen de herkomst en traceerbaarheid van circulaire materialen in de hele toeleveringsketen.
2. Zoutverlaging
We werken continu aan het stapsgewijs verlagen van de zoutgehaltes in onze producten. Om te helpen bij het maken van de betere keuze in het totale productassortiment, communiceren we nu bij onze producten of deze voldoen aan onze 5 gram zoutdoelstelling per dag.
We nemen zoutverlaging mee elke keer dat we onze producten herformuleren. Als we nieuwe producten ontwikkelen worden onze zoutnormen direct in rekening meegenomen.
Zout heeft een eigen smaak, versterkt andere smaken en speelt een belangrijke rol in het bewaren van voeding. Als we dus zout verlagen in onze producten, moeten we er extra aandachtig voor zijn dat we niet inboeten op de smaak en/of kwaliteit.
We bereiken onze zoutverlaging op verschillende manieren:
- Door onze producten stapsgewijs te herformuleren op basis van wetenschappelijk onderbouwde criteria zonder dat je het verschil proeft.
- Door gebruik te maken van kruiden en specerijen, om een gedeelte van het zout te vervangen.
- En soms ook door het gebruik van zoutvervangers, alternatieven voor natrium-zouten, zoals bijvoorbeeld kaliumchloride.
Gerelateerde recepten (8)
-
Waterkerssoep met kropsla, zuring en Granny Smith -
Koreaanse rundvlees soep met kimchi en rijst -
Parelhoender met parelgort risotto en worteltjes -
-
Duif met polenta, broccoli, vadouvan en sinaasappel -
Paddenstoelenbouillon met kruidenflensjes -
Bulgur met hummus -
Thaise noedelsoep met rode curry en limoenblad (op basis van groenteboullion)
Meer over Knorr Professional
Leer van topchefs! Log in bij UFS Academy voor exclusieve culinaire trainingen.
- Toegang tot gratis trainingen van chefs
- Exclusive deelname aan culinaire events
- Spaar voor gratis cadeaus met Cook & Save