Menu
Punten
De truc voor de perfecte steak

De truc voor de perfecte steak

Stap 1 voor het bereiden van een goede biefstuk is een goed stuk vlees kopen, vindt Marco Pierre White. Daarna vertrouwt hij als smaakmaker op de bouillonblokjes van Knorr Professional. “Het mooie daarvan is de veelzijdigheid”, zegt de topchef. Met de bouillon en wat olijfolie maakt hij een pasta. Daarmee smeert hij de biefstuk in, zodat de smaken beter worden vastgehouden. Het resultaat? Elke keer een perfecte steak.

Bouillon werkt beter dan zout

Bouillon werkt beter dan zout

Zout is eendimensionaal, maar met bouillon kun je tegelijkertijd kruiden en op smaak brengen. “Zout kan erg agressief zijn en het kan er in de pan afspoelen”, vertelt White. Dat is het mooie van zijn bouillonpasta: die blijft goed zitten als je hem inmasseert. Daardoor is je biefstuk gelijkmatig gekruid. De bouillon trekt daarnaast de smaak van het vlees naar boven. En het maakt de biefstuk net dat beetje sappiger, wat essentieel is voor een steak volgens de sterrenchef.

TIP: ontdek 6 slimme en tijdbesparende toepassingen van bouillon die je nog niet kent! 

Bespaar jezelf het zweet van een saus maken

Bespaar jezelf het zweet van een saus maken

White noemt zijn bouillontruc een ‘big win’ in de professionele keuken, het kan je een hoop zweet besparen. “Door kruidenpasta te gebruiken bespaar je arbeid en geld op het maken van sauzen”. Die zijn namelijk niet meer nodig. Dat komt goed uit in deze tijd van personeelstekorten! 

Meer bouillontrucs?

Benieuwd op welke andere verrassende manieren je de Knorr Professional bouillons als smaakmaker kunt inzetten? Van dressing tot gebakken aardappel, in dit overzicht vind je ongetwijfeld een nieuwe bereiding waarbij je jouw favoriete bouillonpoeder kunt gebruiken. 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu