Menu
Punten
Groente en kippenbouillons zijn authentieke smaakmakers die niet meer zijn weg te denken in de keuken. Vandaar dat chefs Edwin en Pascal er graag mee werken. Chefs Pascal en Edwin delen hun favoriete recepten en ervaringen met de Knorr Professional boullions. Laat je inspireren door de chefs en lees hieronder het interview. 

Het mooie van koken is, dat je lekker creatief kan zijn. En zeker als de basis goed is kan er niet veel meer mis gaan!’’ 

Chef Pascal van Loon

Allereerst, wat is de favoriete Knorr Professional lijn van Pascal? 

“Voor mij is eigenlijk de gehele authentieke bouillon range aantrekkelijk aangezien je proeft wat je verwacht van een bouillon. De echte pure smaak alsof je hem vanuit scratch gemaakt hebt.

"Ik werk daarom ook graag met de kip variant, deze heeft een mooie gebalanceerde smaak waarbij je wat geroosterde en gekookte kip proeft in combinatie met een geurig groente bouquet. Dit alles geeft echt een beleving alsof deze zelf gemaakt is.”

De recepten die Pascal daarnaast met de bouillons maakt zijn erg divers en toepasbaar per seizoen 

“Met deze kippenbouillon maak ik graag risotto. Deze bouillon is de drager van het gerecht en kan ik eindeloos mee variëren. Dit doe ik dan ook graag met ingrediënten vanuit het seizoen. Een zomerse combinatie met bijvoorbeeld pulled pork. Of heerlijk met verse witlof die ik dan mee laat garen tijdens de bereiding van de risotto, al dan niet met een vleugje sinaasappelsap. Daarnaast kun je ook variëren met risotto en bloemkool. Zo kun je risotto laten mee garen met vadouvan, wat overgebleven bloemkoolroosjes krokant uitbakken en als garnituur meeserveren.”

Hoe gaat Pascal om met vegetarische opties? 

“Zoals je ziet kun je met deze kippenbouillon als basis eindeloos variëren. Wil ik het vegetarisch, dan pak ik uiteraard de groentebouillon. Verder is het fijn dat de vernieuwde bouillon vrij van te declareren allergenen is gemaakt en dat deze gluten- en lactosevrij is.”

Chef Edwin van Gent

Edwin, heeft wat betreft bouillons een aantal favorieten in de keuken 

“Mijn favoriet is de authentieke groentebouillon. Dit product is veelzijdig en is een perfecte basis voor heel veel bereidingen.  Ik vind het namelijk heel belangrijk als ik iets op smaak breng, de originele en natuurlijke smaak niet verlies.’’

Maar, welke ook niet vergeten mag worden...

‘’Als ik op zoek ben naar intensiteit en mijn gerechten wil laten boosten dan kies ik de krachtige groentebouillon. Daarbij is de bouillon glutenvrij wat leidt tot meer gemak voor chefs. Hierdoor hoef ik daar tijdens een drukke lunch of diner niet ook nog eens over na te denken. ‘’ 

Ook Edwin varieert met de bouillons afhankelijk van het seizoen 

“Mijn favoriete gerecht... tja, dat is altijd moeilijk het is net als muziek, het is maar net in wat voor stemming je bent en daarbij speelt het jaargetijde ook een belangrijke rol.  

Maar, op dit moment zou ik voor de Courgette broodsoep met citroen en zonnebloempitten gaan. Een mooie soep met als basis natuurlijk de groentebouillon en verder uien, courgette, bleekselderij, knoflook en tijm.”

Tenslotte vertelt Edwin hoe hij op creatieve wijze met de courgette soep aan de slag gaat

“De soep wordt gebonden met zuurdesembrood en dat is niet alleen heel erg lekker maar je kunt ook je oud zuurdesembrood in deze soep kwijt. Dat is toch ook weer mooi meegenomen in een tijd waar we het liefst zo min mogelijk waste in de keuken hebben.

We maken de soep af met wat kruidige basilicumolie, Parmezaanse kaas en krokant geroosterde zonnebloempitten. Grappig, nu ik het zeg zie ik dat je van deze drie ingrediënten ook een mooie pesto zou kunnen maken.  Dat is het mooie van koken, dat je lekker creatief kan zijn. En zeker als je weet als de basis goed is kan er niet veel meer mis gaan!’’ 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu