Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Soep bereiding

  • olijfolie
  • kropsla 600 g

Garnituur

  • doperwten 150 g
  • tuinbonen, gedopte 250 g
  • bonenkruid 10 g
  • sjalotjes, fijngesneden 100 g
  • gerookt spek, blokjes 200 g

Opmaak

  1. Soep bereiding

    Breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe. Kook de soep gedurende 5 minuten rustig door. Verhit de olijfolie en stoof hierin de kropsla bladeren. Giet de soep erop, breng het geheel aan de kook en pureer de soep in de blender.

  2. Garnituur

    Blancheer de haricots verts, doperwten en de tuinboontjes beetgaar. Stoof de sjalotjes samen met het bonenkruid en het spek in wat olijfolie en voeg de geblancheerde groenten toe.

  3. Opmaak

    Schep de groenten in de kommen en schep de kropsla soep erop. Serveer met croutons.
+