Menu
Punten

Ingrediënten

+

Pompoen:

  • gele curry pasta 100.0 g
  • rode curry pasta 10.0 g
  • limoenblad 6.0 st
  • olie 20.0 g
  • Knorr Professional Kreeftenjus 1L 1.0 l
  • kokosmelk 8.0 dl
  • Thai fish sauce 30.0 g
  • limoensap 20.0 g
  • fleshpompoen 1.0 st
  • Zoete aardappels 3.0 stuks
  • aardappels, grote vastkokende 3.0 st
  • tongfilet 10.0 st
  • koriander tak 30.0 g

Zoet zuur pompoen:

  • Otafuku-sushiazijn 1.0 dl
  • Suikerwater 1:1 100.0 mg
  • gember 25.0 g
  • citroengras 1.0 st
  • pompoen 250.0 g

Rijst:

  • rode rijst 200.0 g

Topping:

  • bosui 2.0 st
  • cashewnoten 50.0 g
  • geroosterde sesamzaadjes 10.0 g
  • kokos chips 25.0 g
  • limoenblad 1.0 st

Opmaak:

  • limoen 1.0 st
  • limoencress 0.5 bakje
  • shiso purper cress 1.0 bakje

Bereiding

  1. Pompoen:

    • Smoor de curry samen met de gemberpuree en het limoenblad in de olie.
    • Voeg de kreeftenjus, kokosmelk, fishsauce en het limoensap toe. Breng het geheel aan de kook.
    • Schil de pompoen en de aardappels en snijd deze in gelijkmatige stukken. Verdeel de groenten in een ovenslee en giet de curry erover. Sluit af met een deksel en zet deze in de oven gedurende 1 uur op 160ºC.
    • Snijd ondertussen de tongfilets in vieren en leg ze op een beboterd ovenplaatje.
    • Haal de laksa uit de oven en schep wat van de saus over de tongfilets. Gaar deze kort in de oven en voeg de koriander toe.
  2. Zoet zuur pompoen:

    • Kook de azijn met het suiker water en de gesneden gember en citroengras en laat het geheel afkoelen.
    • Snijd de pompoen in dunne plakken en steek deze met een ronde steker uit.
    • Blancheer de pompoen kort en doe deze vervolgens snel in ijswater.
    • Voeg de pompoen aan het zoetzuur toe en laat het geheel marineren (liefst een week).
  3. Rijst:

    • Kook de rijst in water met wat zout tot deze gaar is.
  4. Topping:

    • Snijd de bosui in julienne en bewaar deze in ijswater.
    • Kneus de cashewnoten en rooster de sesam en de kokos lichtbruin.
    • Verwarm de uitjes kort in de oven en leg ze op keukenpapier.
    • Snijd de limoenblaadjes in ragfijne julienne.
  5. Opmaak:

    • Schep de rijst samen met de pompoen en de tongfilet in de diepe borden.
    • Verdeel het zoet zuur, en de krokante topping over de laksa.
    • Maak het geheel af met wat limoenrasp, limoenblad, bosui, limoencress en shiso.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu