Menu
Punten

Van maart tot en met juni genieten we van het witte goud. Dat is kort, maar krachtig. Want zowel chefs als gasten zijn er dol op. Het seizoen begint vaak met de klassiekers op de kaart. Maar daarna wil de gast wel weer iets anders en zoekt het keukenteam wellicht wat uitdaging.

Variëren met asperges kan in bereidingswijzen, maar ook met je saus. Verken de grens tussen klassiek en vernieuwend met deze 4 saustips.

1. Voeg een extra smaak toe aan je hollandaisesaus

1. Voeg een extra smaak toe aan je hollandaisesaus

Hollandaisesaus is door zijn eenvoud uitermate geschikt om afleidingen van te maken. Geef je saus je eigen twist door een extra smaak toe te voegen.

Wat dacht je van bijvoorbeeld een klein zuurtje door een scheutje citrusvinaigrette aan de Knorr Garde d’Or Hollandaise. Of denk eens aan toevoeging van  rolmopsennat, miso, gin, mosterd, kimchi of Intense Flavours Citrus Fresh.

2. Maak je hollandaisesause extra romig

2. Maak je hollandaisesause extra romig

Textuur is erg belangrijk bij de klassieke hollandaisesaus. Door een sifon te gebruiken, ben je verzekerd van een zijdezachte luchtige structuur. Als bonus haal je op deze manier ook meer opbrengst uit je saus, wat je rendement verhoogt. 

3. Verrijk je aspergesaus met garnituren

3. Verrijk je aspergesaus met garnituren

Een gekookt eitje kan niet alleen naast de asperges, maar ook erbovenop. Door aspergegarnituren in de saus te verwerken verras je je gasten met een nieuwe variant op klassieke aspergegerechten. 

Breng je frisse citroenbotersaus eens op smaak met mimosagarnituur: limoen, hardgekookt ei, fijngesneden sjalot en verse kruiden. 

4. Verrijk je beurre blanc

4. Verrijk je beurre blanc

Asperges en beurre blanc zijn een gouden duo. Maar je kunt er natuurlijk wel iets aan toevoegen. Wat dacht je van een frisgroene kruidenolie voor extra pit en een mooi, schifterig druppeleffect. 

Serveer je asperges met een stukje vis? Stem de beurre blanc daar snel op af met een scheutje Liquid Concentrate Vis.

Liever een vegan versie? Gebruik dan plantaardige room en Liquid Concentrate Groenten.

Een snellere optie vanuit een kant-en-klare basis? Kies dan voor de Knorr Botersaus met Citroen.

Heb jij het witte goud al eens in de diepvries of rookoven bereid?

Naast de saus, kun je gasten natuurlijk ook verrassen in de bereidingswijzen van het witte goud. Ontdek 11 technieken om asperges te bereiden.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu