Menu
Punten

Bij de ideale salade is elke hap weer een verrassing. Maar wat maakt een salade nou precies onweerstaanbaar? Hieronder vind je de 5 kenmerken van de perfecte salade. Doe er je voordeel mee om smaakvolle gerechten te maken waar je gasten voor terugkomen, want de salade wordt steeds populairder.
1. Kleurrijk

1. Kleurrijk

Eet de regenboog! Hoe meer kleuren, hoe gezonder een salade is – en hoe lekkerder die smaakt en oogt. Combineer allerlei frisse, verse groenten tot een kleurrijk geheel.

De basis van je salade hoeft echt niet altijd groen te zijn. Verras je gasten eens met minder voor de hand liggende groentes zoals roodlof of venkel. Of probeer dit ​​kleurenspektakel met rode biet, gele biet, winterwortel, paarse radijs en Thousand Islandsdressing.

2. Spel van texturen

2. Spel van texturen

Het contrast tussen knapperige groenten, zachte slabladeren, sappige tomaten en krokante noten zorgt voor een boeiende eetbeleving. Speel daarom met ingrediënten zodat een  harmonieuze mix van texturen ontstaat.

Wissel zachte geroosterde groenten af met knapperige rauwkost, kies een romige dressing en vergeet nooit de toppings. Crunchy croutons zijn altijd goed, daarmee ga je verspilling van brood tegen en maak je extra marge.

Zo’n samenspel van texturen maakt een salade niet alleen lekkerder, maar ook interessanter en bevredigender om te eten.  

3. Personalisatie

3. Personalisatie

Zoveel mensen, zoveel wensen. Eiwitrijk, vega(n), glutenvrij, halal… er zijn veel dieetwensen en allergieën om rekening mee te houden in de horeca.

Bovendien vinden gasten het steeds belangrijker dat ze hun maaltijden helemaal kunnen aanpassen naar hun eigen smaak. Geef je gasten daarom wat te kiezen, zoals salades in meerdere maten of een alternatieve vega-optie, denk aan een caesarsalade met kip of met veganistische schnitzel.

Handig: de Hellmann’s dressings zijn allemaal glutenvrij en er zijn ook vegetarische, veganistische en lactosevrije opties.

4. Voedzaam en vol energie

4. Voedzaam en vol energie

Salade is veel meer dan een garnituurtje, tegenwoordig serveer je salade als volwaardig lunch- of hoofdgerecht. In zo’n geval is het belangrijk dat het gerecht goed vult.

Kies daarom voor ingrediënten die langdurige verzadiging bieden, zoals zoete aardappel, zwarte bonen en couscous.

Probeer bijvoorbeeld eens deze Aardappelsalade met gerookte forel, artisjok en verse kruiden, die is door de aardappel en croutons een echte energiebom!

5. Smaakexplosie

5. Smaakexplosie

Zoete bietjes, zoute feta en zure zilveruitjes, die uiteenlopende mix aan smaken maakt dat je gasten maar blijven eten van deze bietensalade. Een perfecte balans tussen zoet, zuur, zout, bitter en umami is essentieel.

Gebruik vervolgens een dressing om van al die afwisselende smaken een geheel te maken. Met de authentieke dressings van Hellmann’s – geliefd onder chefs – maak je snel een salade met een uitgebalanceerde en verleidelijke smaak. 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu