Menu
Punten

Asperges zijn niet alleen de koningin onder de groenten, maar wordt door slimme chefs ook tot de koningin van het voorjaarsmenu gekroond. Het witte goud trekt namelijk extra gasten. Hieronder vind je 5 tips om alles uit het aspergeseizoen te halen!
1. Pak die kidde voor je hollandaisesaus

1. Pak die kidde voor je hollandaisesaus

Verhoog je rendement door een sifon te gebruiken
voor je klassieke hollandaisesaus.

Daarmee krijg je niet alleen meer opbrengst, maar ook een zijdezachte luchtige textuur. Win-win!

   2. Maak een groentemix

2. Maak een groentemix

Natuurlijk eten we zelf het liefst een porties van tien asperges, maar daarvoor is het witte goud veel te duur. 

Mix je asperges daarom met andere seizoensgroenten.

Groene en witte asperges zijn een bewezen combinatie, maar asperges gaan ook goed samen met andere lentegroenten zoals morilles, spinazie, prei en bloemkool.

Daarmee druk je de kosten en speel je met smaken. Probeer het eens uit met deze parelgortrisotto met gebakken asperges en bloemkool.

3. Hollandaisesaus met je eigen handschrift

3. Hollandaisesaus met je eigen handschrift

Hollandaisesaus is de perfecte basissaus om een eigen draai aan te geven.

Voorzie je saus van je eigen handschrift door er een nieuwe smaak aan toe te voegen. 

Een zuurtje doet het altijd goed, zoals in deze hollandaise met citrus, waarbij wat citrusvinaigrette wordt toegevoegd aan Knorr Garde d’Or Hollandaise.

Maar je kunt ook kiezen voor rolmopsennat, miso, gin, mosterd, kimchi of Intense Flavours Deep Smoke.

4. Stimuleer de bijverkoop

4. Stimuleer de bijverkoop

Voeg asperges in het seizoen toe als bijgerecht op de kaart.

Bestelt een gast geen asperges? Zorg dat je bediening het aspergebijgerecht proactief aanbiedt.

Een andere mogelijke upsell is gerookte zalm, livarham of zelfs kaviaar als extra optie geven bij vegetarische aspergegerechten.

Probeer het eens uit bij asperges benedict

5. Probeer eens een nieuwe bereiding

5. Probeer eens een nieuwe bereiding

Heb jij het witte goud al eens in de diepvries of rookoven bereid? Serveer je asperges dit voorjaar eens op een verrassende manier, bijvoorbeeld gegrild of rauw.

Ontdek alle 11 manieren om asperges klaar te maken, van klassiek tot origineel.

Meer marge met asperges

Maak van het aspergeseizoen jouw meest margerijke seizoen! Met deze tips zorg je voor maximale winst met het witte goud.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu