Menu
Punten

Je verruilt bereidingswijzen, ingrediënten en onderdelen van een gerecht eenvoudig voor een scheutje Roast Umami, Citrus Fresh of Deep Smoke. Hiermee schrap je veel voorbereidingstijd en je krijgt er gemak en snelheid voor terug. En de smaak? Die is minstens net zo lekker en zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. 

Je hebt natuurlijk nog wel je creativiteit als chef nodig om te verzinnen hoe je deze smaakverrijkers gaat inzetten in jouw keuken. Om je daarmee op weg te helpen, geven we je hieronder een aantal ideeën voor kooktechnieken en recepten waarbij je de Intense Flavours kunt inzetten.  

Roken

Roken

Er komt nogal wat kijken bij het roken van een ingrediënt, dat tijdrovende proces doorloop je niet zomaar. Bovendien heb je niet honderd procent vat op het roken, soms gaat het wat harder of juist langzamer. Met Intense Flavours Deep Smoke kun je eenvoudig en gecontroleerd rooksmaak toevoegen aan je gerecht. Met een klein scheutje Deep Smoke krijg je dezelfde gelaagde, complexe smaak, zonder het uitgebreide rookproces. 

Roosteren

Roosteren

Roosteren doet iets magisch met ingrediënten. Als je uien en knoflook maar lang genoeg in de oven zet, worden ze vanzelf zacht, zoet en mooi gekarameliseerd. Het kost alleen erg veel tijd om dat goed te doen. Die bereiding kun je overslaan door te werken met Intense Flavours Roast Umami. Daarmee bespaar je de moeite van het roosteren en voeg je druppelsgewijs de smaak van geroosterde uien en knoflook toe aan je gerecht. 

Marineren

Marineren

Een goede marinade is een makkelijke manier om smaak te geven aan een gerecht. De smaken krijgen uitgebreid de tijd om in je vlees of groentes te trekken, waardoor ze heel intens worden. Een goede marinade heeft een zuur ingrediënt, iets vettigs en lekkere smaakmakers. Dat betekent dat je alledrie de Intense Flavours kunt inzetten voor een marinade. Citrus Fresh geeft bijvoorbeeld een fris accent aan langoustinetartaar, Roast Umami zorgt voor diepgang bij je kip en Deep Smoke verschaft een verrassend vleugje rook aan bietjes. 

Probeer een van de volgende marinadetoepassingen van Intense Flavours: 

Bakken

Bakken

De heerlijk hartige umamismaak ontstaat door de maillardreactie: het bruineren van ingrediënten. Met Roast Umami voeg je deze geroosterde smaak toe aan je gerecht, maar je kunt hem ook inzetten om  de umamismaak te intensiveren door tijdens het bakken de Intense Flavours toe te voegen. Roast Umami maakt de smaak van je gerecht warmer, rijker en dieper. Door de karamelisatie krijgen je paddenstoelen of kipfilets daarbovenop ook nog extra kleur. 

Een klein beetje Roast Umami in de pan tilt deze gerechten naar een hoger niveau: 

Stoven

Stoven

Het geheim van stoven? Dat is geduldig afwachten tot er diepe smaken ontstaan in de pan. Met de Intense Flavours voeg je als chef nog een nieuw geheim wapen toe aan je trukendoos. De smaakverrijkers Citrus Fresh en Roast Umami brengen meer gelaagdheid in een stoofgerecht. Zo zorgt een beetje Citrus Fresh voor een verfrissende noot in een groentestoof en Roast Umami maakt een stoofschotel extra troostrijk en complex. Zeker vegetarische gerechten knappen op van de umamismaak die dezelfde hartigheid heeft als vlees. 

Glaceren

Glaceren

Dat onweerstaanbare glanzende, knapperige laagje op je ham, eend of kip wil je het liefst ook verrukkelijk laten smaken. Met de Roast Umami of Deep Smoke maak je in een handomdraai een smaakvolle laksaus om je vleesgerecht mee te glaceren. Je hebt maar twee andere ingrediënten nodig, zoals bijvoorbeeld honing en teriyakisaus.  

Glaceren met extra smaak en gemak: 

Afsmaken

Afsmaken

Bij het op smaak brengen van gerechten laten de Intense Flavours pas echt hun spierballen zien. Laat het zout staan en voeg diepgang toe door umami, rooksmaak of citruszuren te gebruiken. Dat zorgt voor een vollere smaak en een verrassend element op het bord. Of je nou ‘iets’ mist in een gerecht of je smaken aan elkaar wil verbinden, de Citrus Fresh en Roast Umami bieden een uitkomst. Een klein scheutje zorgt voor harmonie en geeft tegelijkertijd karakter. 

Gebruik je vaak fond als basis voor je sauzen? Dan heeft onze chef Edwin nog een goede bespaartip voor je: voeg een klein beetje Deep Smoke toe en iets meer Roast Umami en je zult merken dat je de fond veel minder ver inkookt. Je bereikt eerder de gewenste complexe smaak, dus je haalt meer saus uit je fond. 

Bekijk en proef hoe bij Intense Flavours de smaken van deze gerechten afronden: 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu