Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Beurre blanc

  • witte wijn 2.5 dl
  • azijn 0.75 dl
  • witte peperkorrels, gekneusd 3.0 st
  • sjalotjes 1.0 st
  • room 5.0 dl
  • bieslook olie 1.0 dl

Uien

  • witte zoete uien 15.0 stuks
  • boter
  • zout en peper

Kaas creme

Nobacon

  1. Beurre blanc

    Breng de witte wijn samen met de azijn, peper en de sjalotjes aan de kook.

    Reduceer tot ca. 1 dl in.

    Breng de room aan de kook en reduceer deze tot de helft in.

    Voeg de gereduceerde room aan de witte wijn reductie toe.

    Breng op smaak met de geconcentreerde groentebouillon en mierikswortel.

    Maak de beurre blanc op het laatste moment af met de bieslook olie. 

  2. Uien

    Verpak de uien in aluminiumfolie en zet in de oven gedurende ca.45 minuten op 175°C.

    Laat ze afkoelen in de aluminiumfolie.

    Pel en halveer de uien en bak ze vervolgens nog even kort op de snijkant in wat boter.

    Kruid ze met zout en peper en haal het hart uit de uien zodat ze gevuld kunnen worden.

  3. Kaas creme

    Draai de kaas samen met de room en de smoke op in de thermoblender op 80°C.

    Voeg de olie langzaam toe totdat er een mooie crème ontstaat.

    Schep de crème in een spuitzakje. 

  4. Nobacon

    Bak de vegetarische bacon kort in wat olie en voeg op het laatste moment de smoke toe.

  5. Opmaak

    Verdeel de uien over de borden en spuit er wat van de gerookte kaas crème in.

    Verdeel hierop de vegetarische bacon en de mosterdsla.

    Giet de beurre blanc erbij.