Griet met gestoofde koolrabi en viseitjes beurre blanc
Met Knorr Professional Intense Flavours boek je niet alleen tijdwinst maar maak je gerechten spannender en geef je ze nog meer diepte en gelaagdheid in smaak.

Ingrediënten
Griet met gestoofde koolrabi en viseitjes beurre blanc
Koolrabi


Griet
Saus



Opmaak
Koolrabi
-
koolrabi 3.0 st
-
boter 30.0 g
Griet
-
grietfilet 700.0 g
-
geklaarde boter 30.0 g
Saus
-
room 35.0 g
-
gemengde viseitjes 80.0 g
-
bieslook 10.0 g
Opmaak
-
Klaverzuring 1.0 bakje
-
paarse klaver
-
paarse klaver 1.0 bakje
Bereiding
-
Koolrabi
Schil de koolrabi’s en snijd eerst 10 flinterdunne plakjes op de mandoline.
Zet de plakjes weg in wat ijswater.
Snijd de rest van de koolrabi’s in plakken van 0,5 cm en vervolgens in vieren.
Stoof de gesneden koolrabi in wat boter, voeg een scheutje water toe en breng op smaak met groentebouillon en wat citrus.
-
Griet
Portioneer de grietfilet en bak de griet in de geklaarde boter aan beide kanten bruin.
Kruid de griet met zout en peper.
-
Saus
Breng 1 dl water aan de kook en voeg de geconcentreerde visbouillon en de witte wijnsaus toe.
Breng het geheel opnieuw aan de kook en breng op smaak met de citrus.
Roer vlak voor het doorgeven de viseitjes en de bieslook door de saus.
-
Opmaak
Verdeel de gebakken griet samen met de gestoofde koolrabi over de borden.
Leg de rauwe koolrabi erop en schep de saus erover.
Garneer met de klaver.