Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Koolrabi

Griet

  • grietfilet 700.0 g
  • geklaarde boter 30.0 g

Saus

Opmaak

  • Klaverzuring 1.0 bakje
  • paarse klaver
  • paarse klaver 1.0 bakje
  1. Koolrabi

    Schil de koolrabi’s en snijd eerst 10 flinterdunne plakjes op de mandoline.

    Zet de plakjes weg in wat ijswater.

    Snijd de rest van de koolrabi’s in plakken van 0,5 cm en vervolgens in vieren.

    Stoof de gesneden koolrabi in wat boter, voeg een scheutje water toe en breng op smaak met groentebouillon en wat citrus.

  2. Griet

    Portioneer de grietfilet en bak de griet in de geklaarde boter aan beide kanten bruin.

    Kruid de griet met zout en peper.

  3. Saus

    Breng 1 dl water aan de kook en voeg de geconcentreerde visbouillon en de witte wijnsaus toe.

    Breng het geheel opnieuw aan de kook en breng op smaak met de citrus.

    Roer vlak voor het doorgeven de viseitjes en de bieslook door de saus. 

  4. Opmaak

    Verdeel de gebakken griet samen met de gestoofde koolrabi over de borden.

    Leg de rauwe koolrabi erop en schep de saus erover.

    Garneer met de klaver.