Menu
Punten

Met de Intense Flavours win je tijd in de keuken. De smaakmakers brengen gerechten in harmonie, verbinden smaken aan elkaar en geven een gerecht diepgang. Daarnaast geven ze je een shortcut naar een rijke rooksmaak of intense umamibeleving, zonder dat je een barbecue of oven hoeft te gebruiken. 

Ontdek hoe Citrus Fresh, Deep Smoke en Roast Umami je gerecht kunnen transformeren. 

Citrus voor een sprankje frisheid

Door zuur toe te voegen, komt het zout in een gerecht meer naar voren. Een truc die je gerecht niet alleen een tikje zoutarmer maakt, maar ook smaakvoller. De Knorr Professional Intense Flavours Citrus Fresh is te gebruiken in elke bereidingsstap, maar als finishing touch geeft het je gerecht een klein zuurtje en heel veel frisheid. De smaak is dieper dan citrussap. Waar een citroen vaak scherp zuur is, geeft de Citrus Fresh vooral een fris, diep en vol aroma. 

Je kunt deze Intense Flavour overal voor gebruiken waar je normaal gesproken citrus in verwerkt, zoals een mayonaise, vinaigrette of voor desserts en zoete toepassingen. Maar, het is ook een snelle truc om tafelwater op smaak te brengen. Je hebt maar een paar druppels nodig en die karaf met water is meteen spannender. 

Citrus Fresh werkt ook uitstekend in minder voor de hand liggende gerechten. Warme bereidingen als gestoofde koolrabi of gegaarde witlof krijgen een extra dimensie van de citrussmaken. En, in de laatste bereidingsfase zorgt een zuurtje als Citrus Fresh voor eenheid in het gerecht, het brengt alle smaken samen. Daarbij zorgt het er als bonus ook voor dat je witlof blank blijft.

Warme gelaagdheid met smoke

Als chef wil je gasten verbazen met spannende, onverwachte smaken. Een gerookt element is het perfecte verrassingselement op een bord, het voegt diepte en warmte toe aan een gerecht. Een puree van gewone aardappels til je bijvoorbeeld naar een nieuw niveau met een klein beetje Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke. Als je deze opspuit met een sifon krijg je een heel luchtige aardappelpuree met in de verte een mooie rooksmaak. Zo maak je van een simpel gerecht iets bijzonders, zonder tijdrovende handelingen. 

De Intense Flavours Deep Smoke wordt gemaakt van gerookte ui, knoflook en suiker. Die ingrediënten zorgen voor een gelaagde smaak, zonder de scherpe, bittere randjes die een gerookt product kan krijgen. Omdat Deep Smoke is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, is de smaak veel breder dan rook alleen. Er zit zoet in van de gekarameliseerde suikers, maar ook een prettig zuurtje

Met Deep Smoke is de rooksmaak goed te doseren. Roken met een barbecue of rookoven kost veel tijd en je moet goed blijven opletten hoe het proces verloopt. Met de Deep Smoke maak je in 20 minuten in plaats van 3,5 uur een gerookte aardappelpuree of gerookte bietjes. Deze ingrediënten breng je druppelsgewijs op smaak totdat je die gewenste verrassende, warme rokerigheid bereikt.  

Onweerstaanbaar hartig door umami

Wist je dat umami vrij vertaald ‘verrukkelijk’ betekent? Deze hartige smaak vinden we onweerstaanbaar, het zorgt ervoor dat je blijft verlangen naar meer. Je creëert deze smaak in de keuken door middel van een maillardreactie. Tijdens het verwarmen van ingrediënten ontstaat een chemische reactie tussen eiwitten en suikers, waardoor de smaak en geur veranderen. 

De Knorr Professional Intense Flavours Roast Umami geeft de complexe umamismaak aan je gerecht, zonder dat je producten zelf urenlang hoeft te roosteren om die maillardreactie te krijgen. De hartige smaak van de gekarameliseerde uien en knoflook in de Roast Umami maakt een soep, saus of marinade intenser en warmer.  

Voeg de Roast Umami toe aan een marinade voor kip, een intense laksaus of extra hartigheid in een vegetarisch gerecht. Gebakken paddestoelen worden nog lekkerder met de extra geroosterde smaken. Als je tijdens het bakken een beetje van de Roast Umami toevoegt, zorgen de suikers ervoor dat de paddenstoelen karameliseren. Dit creëert een diepere smaak en een donkerdere kleur. 

Zo'n nieuwe lancering brengt natuurlijk vragen met zich mee. Bekijk hier de veelgestelde vragen!

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu