Meloen gazpacho met tomaatjes, citrus en buratta
Met Knorr Professional Intense Flavours boek je niet alleen tijdwinst maar maak je gerechten spannender en geef je ze nog meer diepte en gelaagdheid in smaak.

Ingrediënten
Meloen gazpacho met tomaatjes, citrus en buratta
Meloen gazpacho

Garnituur
Opmaak
Meloen gazpacho
-
galia meloen 500.0 g
-
komkommer 1.0 st
-
avocado 1.0 st
-
groene chili peper 0.5 g
-
gele tomaten 2.0 st
-
basilicum 25.0 g
-
sushi gember 20.0 g
-
limoensap 30.0 g
-
olijfolie 10.0 g
-
zoetzuur marinade 1deel azijn/ 1deel suiker/ 1deel water 50.0 g
Garnituur
-
buratta 500.0 g
-
cherry tomaatjes, gemengde 350.0 g
Opmaak
-
meloen bolletjes 600.0 g
-
citroenmelisse 1.0 tak
-
zwarte bessen blaadjes 1.0 bakje
-
olijfolie 15.0 g
-
Chili flakes 1.0 g
Bereiding
-
Meloen gazpacho
Pureer de meloen samen met de komkommer, avocado, chili peper, tomaten, basilicum, gember, limoensap, citrus, olijfolie en het zoetzuur.
-
Garnituur
Snijd de buratta in plakjes en halveer de tomaatjes.
-
Opmaak
Verdeel de meloenbolletjes samen met de gehalveerde tomaatjes aan een kant van het bord.
Leg de buratta ernaast en verdeel de zwarte bessenblaadjes en de citroenmelisse over het garnituur.
Giet de meloen gazpacho erbij en maak het geheel af met de olijfolie en wat chili.
Tip: Voeg 2,5 gram xanthaan gom aan de gazpacho toe tijdens het pureren om uitzakken te voorkomen.