Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Maiskip

  • maiskipfilet met vel en vleugel 10.0 st
  • zout en peper
  • olijfolie 30.0 g
  • Knorr Professional Intense Flavour Roast Umami Vloeibaar 400ml 40.0 g
  • geklaarde boter 30.0 g

Groenten

  • groene asperges 20.0 st
  • lente-uitjes 20.0 st
  • zout en peper
  • kriel aardappeltjes 400.0 g
  • geklaarde boter 20.0 g
  • spitskool 0.5 st

Gevogelte jus

  • Knorr Professional Intense Flavour Roast Umami Vloeibaar 400ml 15.0 Du
  1. Maiskip

    Maak de kipfilets schoon en kruid ze met zout en peper.

    Trek ze los van elkaar vacuüm met wat olijfolie en de roast umami.

    Gaar ze gedurende 25 minuten op 68ºC in de combi steamer op stomen.

    Haal de kippenborsten uit het vacuüm en bak ze om en om in de geklaarde boter.

    Snijd de gebakken maiskipfilets in vieren.

  2. Groenten

    Schil de asperges en maak de lente-uitjes schoon, blancheer ze in water met wat zout.

    Haal de groenten door een klein beetje olie heen en rooster ze kort met een gasbrander.

    Kruid de geroosterde groenten na met wat zout en peper.

    Kook de kriel in water met wat zout gaar, halveer ze en bak ze vervolgens in de geklaarde boter.

    Maak de spitskool schoon en snijd ze in grove stukken.

    Stoof de spitskool kort met een klontje boter en breng op smaak. 

  3. Gevogelte jus

    Breng de fond aan de kook en voeg de roast umami en de smoke toe.

    Bind de jus af met wat maïzena.  

  4. Opmaak

    Verdeel de asperges, lente-ui en de gesneden maïskip over de borden.

    Schep de spitskool en de kriel erbij en maak het geheel af met de jus.