Menu
Punten
Inkopen

Inkopen

Glutenvrij koken is glutenvrij kopen. Let erop dat je de juiste glutenvrije basisproducten bestelt, daarmee houd je zoveel mogelijk glutenvrije gerecht opties open. 

 • Bestel je producten bij een betrouwbare leverancier met duidelijke productspecificaties.
 • Check altijd de ingrediëntenlijst op de verpakking. Allergenen moeten duidelijk worden aangegeven. 
 • Houd er rekening mee dat producenten hun receptuur kunnen aanpassen zonder klanten daarvan op de hoogte te stellen. Controleer de ingrediëntenlijst dus regelmatig om verrassingen te voorkomen.
 • Alle glutenvrije producten van Unilever Food Solutions zijn eenvoudig te herkennen aan het logo op de verpakking en/of aan de claim glutenvrij op de productspecificatie.  

 

De nieuwste toevoeging zijn alle Knorr Professional Bouillons. Daarmee maak je eenvoudig een glutenvrije soep, saus of stoof. De bouillons zijn bovendien vrij van veel andere allergenen:

Assortimentsbrochure

Assortimentsbrochure

Bekijk het volledige bouillon assortiment!

Bekijk de brochure
Bereiden

Bereiden

De basis weet je vast al: je handen wassen voordat je een glutenvrij gerecht gaat bereiden, zorgen voor een schoon werkblad en werken met schoon gereedschap. Maar, dan begint het pas! Onze tips voor een glutenvrije bereiding:

 1. Maak in de keuken één iemand verantwoordelijk te maken voor glutenvrije maaltijden, zo vermijd je foutjes.
 2. Gebruik bij het frituren geen olie of vet waarin eerder bitterballen of andere glutenbevattende producten zijn gebakken. Het is het daarom het handigst om een apart pannetje of kleine frituurpan te gebruiken voor glutenvrije bestellingen. 
 3. Moeten er meerdere bestellingen tegelijkertijd in de oven? Plaats de glutenvrije gerechten dan bovenin de oven en de rest onderin. Voor extra veiligheid kan je de glutenvrije producten afdekken met aluminiumfolie.
 4. Materialen als bakblikken, broodroosters en broodplanken zijn lastig schoon te maken, waardoor kruisbesmetting moeilijk te voorkomen is. Vermijd deze of houd één variant apart voor glutenvrije bestellingen. 
 5. Denk eraan dat ook je vaatdoeken, sponzen, thee- en handdoeken glutenvrij blijven.
 6. Ingewikkeld om glutenvrij te koken? Hier wat handige vervangers: 
 • Pasta, mie & noodles: rijst en aardappels zijn glutenvrije koolhydraten
 • Soepbinder: rijstebloem, boekweit, maïzena, aardappelmeel, tapiocabloem, bloem van noten en zaden 
 • Tarwebloem: maismeel, rijstmeel, boekweitmeel, havermeel en amandelmeel

Vind je het nog lastig om glutenvrije gerechten te ontwikkelen? Bekijk dan ook onze tips voor een glutenvrij menu!

Bewaren

Bewaren

Je kunt alleen glutenvrije gerechten serveren als je blijft opletten. Óók nadat de bestelling de keuken uit is. Want hoewel je in de ideale situatie zoveel mogelijk met onaangebroken verpakkingen werkt, houd je nou eenmaal soms wat over. Bewaar producten daarom met beleid:

 • Sluit geopende verpakkingen goed af om besmetting met gluten te voorkomen.

 • Label glutenvrije producten en bewaar ze apart. Liefst in een aparte kast of hoek, maar om z’n minst op het bovenste schap van de kast of koeling: daar zijn ze veilig voor vallende kruimels!

Serveren

Serveren

Niet alleen de keuken moet snappen hoe om te gaan met een glutenallergie, ook voor de bediening is het belangrijk om te snappen wat de allergie inhoudt en wat de gevolgen zijn wanneer iemand met coeliakie toch gluten eet. Zorg dus voor scholing van al je personeel. Bij het serveren zijn de volgende aandachtspunten belangrijk:

 • Zorg voor schoon bestek en serviesgoed, maak ze desnoods nog een keer opnieuw schoon voor de gast met glutenintolerantie. 
 • Overleg bij twijfel over bepaalde bereidingen of ingrediënten met de gast. 
 • Verwarring en kruisbesmetting voorkomen? Laat dan degene die het glutenvrije gerecht heeft bereid en afgewerkt ook serveren. 
 • Mocht het toch gebeuren dat een gast gluten binnenkrijgt, onderzoek dan met het hele team de oorzaak en bespreek hoe jullie dit in de toekomst kunnen vermijden. 

Glutenvrije bouillon = gemakkelijke bouillon

Je ziet: er komt nogal wat bij kijken om glutenvrij te koken. Haal daarom zoveel mogelijk denkwerk uit je glutenvrije gerechten door te werken met basisproducten die vrij zijn van gedeclareerde allergenen. Kies daarom voor de Knorr Professional Bouillon zonder gluten en veel andere allergenen. 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu