Menu
Punten

Ingrediënten

+

Groenten:

  • paprika rood 3.0 st
  • gele paprika 3.0 st
  • groene paprika 2.0 st
  • gepelde knoflooktenen 3.0 st
  • tijm 2.0 takjes
  • olijfolie
  • venkel 2.0 st
  • zout en peper

Opmaak:

  • weide kruiden 200.0 g
  • zwarte olijven 100.0 g

Serveer de geroosterde paprikasalade met focaccia of op bruschetta's.
Maak het geheel eventueel af met ingemaakte ansjovisfilet of fetakaas.

...

Bereiding

  1. Groenten:

    Rooster de paprika’s gedurende ca 18 minuten in de oven op 200°C.
    Pel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen.
    Rits de tijmblaadjes, pel de knoflook en snijd ze in plakjes.
    Konfijt de knoflookplakjes samen met de tijm in wat olijfolie.
    Snijd de venkel in parten en blancheer ze.
    Kruid ze met zout en peper, haal ze door de knoflook olie en grill ze.
    Marineer de geroosterde en gegrilde groenten met de helft van de vinaigrette.
  2. Opmaak:

    Meng de paprika samen met de venkel en de weide kruiden.
    Verdeel de salade over de borden.
    Maak af met de gekonfijte knoflook, olijven en de rest van de vinaigrette.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu