Poké bowl met tonijn en togarashi mayonaise
Edamame, letterlijk vertaald 'bonen nog aan de tak', is van oorsprong Japans en zijn jong geoogste peulen van de sojabonenplant. Edamame zijn één van de oudste en gezondste snacks van de wereld.

Ingrediënten
Poké bowl met tonijn en togarashi mayonaise
rijst
Garnituur
Saus

Opmaak

rijst
-
sushirijst 600.0 g
-
sushirijstazijn
Garnituur
-
verse tonijn 600.0 g
-
avocado 3.0 stuks
-
winterwortel 1.0 st
-
edamame, sojaboontjes 300.0 g
-
lente-uitjes 3.0 st
Saus
-
togarashi, Japans kruidenmengsel 10.0 g
Opmaak
-
gember 75.0 g
-
nori 1.0 blad
-
geroosterde sesamzaadjes 10.0 g
Bereiding
-
rijst
Was de rijst en kook deze gedurende 20 minuten.
Schep de rijst op een plateau, besprenkel met wat sushi rijstazijn en laat het geheel afkoelen. -
Garnituur
Snijd de tonijnfilet in blokjes.
Maak de avocado en de winterwortel schoon.
Snijd de avocado in plakjes en de winterwortel in julienne.
Snijd de lente ui in ringetjes.
Blancheer de edamame boontjes in water met zout en dop ze. -
Saus
Meng de mayonaise met de togarashi. -
Opmaak
Verdeel de rijst in de bowl samen met de tonijn, avocado, wortel, en de lente ui.
Verdeel de gember en garneer met zeewier en sesamzaadjes.
Maak de bowl af met wat vinaigrette en serveer met de togarashi mayonaise.