Menu
Punten

Gedurende het prachtige seizoen wil je gasten natuurlijk wel blijven verrassen met asperges. Met deze vijf variaties bereid je het witte goud net even anders.

Borrelhapje

Borrelhapje

Voeg een knapperige twist toe aan de smaak van asperge, en steek ze eens in een ander jasje. Lekker als aperitief of bij de borrel: aspergekroket of -bitterbal.

Maak van gepureerde gekookte asperges, boter en bloem een roux. Vul het geheel aan met gekookte ham, gekookte eieren, peterselie, zout, peper en nootmuskaat.

Dit mengsel spuit je in de gewenste vorm en dikte. Na het opstijven paneer je de borrelhapjes en daarna bak je ze af in schoon vet.

Wecken

Wecken

Wil je ook buiten het aspergeseizoen genieten van deze heerlijke groente? Dan kun je kiezen voor het wecken van asperges. Je gasten zullen blij verrast zijn als ook na 24 juni asperges op de kaart staan.

 

Stap 1: Was de asperges en snijd deze op maat van de weckfles

Stap 2: Zet de asperges met het kontje naar beneden in de weckfles

Stap 3: Vul de weckfles geheel met water en sluit deze met de inmaakring en weckklemmen

Stap 4: Weck de asperges in een inmaakketel voor 2 uur op 100 graden. Voeg voor een extra smaaksensatie nog een bouillonblokje of kruiden toe aan het water.

Stap 5: Als je ze wilt serveren kook ze dan eerst 10 minuten.

Extra tip: Bewaar de schillen en uiteinden van de asperges en doe deze restanten in een aparte weckfles. Deze inhoud kun je gebruiken als basis voor een heerlijke aspergesoep. 

Grillen

Grillen

Asperges zonder water garen, dat kan: op de Big Green Egg.

Schil de asperges, verwijder de onderste stukjes en bestrijk ze licht met zonnebloemolie. 

Leg de asperges haaks op de spijlen van het rooster en sluit de deksel.

Gril ze 10 minuten en draai ze tussentijds om. Controleer of ze gaar zijn door erop te drukken: ze moeten zacht aanvoelen maar wel weerstand bieden.

Extra tip: Kies voor een kamado of dichte barbecue voor extra rooksmaak. 

Wokken

Wokken

Als ze eenmaal gekookt zijn lenen witte  asperges lenen zich, net als groene asperges, prima voor de wok.

Na 3 tot 5 minuten wokken krijgen de asperges een heerlijke bite. Lekker voor een Oosters aspergegerecht met noodles, teriyaki, kip, ei, wortels en paprika. Probeer het eens uit bij salade met teriyakikwartel asperges en paksoi.

Dessert

Dessert

Eindigen met asperges? Dat kan! Verras je gasten met een aspergesorbet.

Eenvoudig te maken met eidooiers, melk en room. Goed glad draaien in de termoblender. Daarna zeven en verdelen over Pacojetbekers. Tot slot vries je het mengsel in en pacoseer je het.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu