Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Kroket

  • asperges 400 g
  • roomboter 140 g
  • bloem 140 g
  • aspergevocht 160 ml
  • bladgelatine 10 g
  • ham, gekookt 100 g
  • eieren, gekookt 150 g
  • peterselie 20 g
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • eiwit
  • paneermeel
  1. Kroket

    Kook de asperges goed gaar, pureer in de keukenmachine.
    Wrijf de puree door een zeef, zodat er geen draden achterblijven.
    Smelt de boter, voeg de bloem toe en maak een roux.
    Voeg het aspergevocht en de aspergepuree toe.
    Kook goed door. Los de gewelde gelatine hierin op.
    Snijd de ham in fijne brunoise. Druk de gekookte eieren door een zeef.
    Voeg deze toe aan de massa. Doe de fijngehakte peterselie erbij.
    Breng op smaak met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat.
    Spuit het mengsel in de gewenste kroket- of bitterbaldikte.
    Laat goed opstijven in de koeling.
    Paneer tweemaal met bloem, opgeklopt eiwit en paneermeel.
    Bak af in schoon vet van 180ºC.
+