Menu
Punten

Een heerlijk kopje thee en een smakelijke lunch combineren met een ontspannen bezoekje aan de kapper? Dat kan! “Blurring is echt niet meer alleen voor de grote steden”, vertelt Erik Hobé, mede-eigenaar van Bij Erik en Haar in Tiel vol trots. "Mijn vrouw en ik presenteren onze gasten twee verschillende concepten met één unieke totaalbeleving!”

Voor hem en haar

In 2017 openden Erik samen met zijn vrouw Jeanette een lunchroom en kapsalon in één. Erik: “Ik zorg voor de gasten in de lunchroom en Jeanette knipt, kleurt en wast bezoekers in de kapsalon. Het leuke is dat de mengvorm van ons concept echt werkt: onze gasten maken gebruik van beide services. Als mevrouw bijvoorbeeld geknipt wordt, drinkt meneer een kopje koffie en gaan ze daarna samen lunchen. Ook in de kapsalon wordt er regelmatig een broodje - of zelfs een wijntje - besteld tijdens het knippen of kleuren.”.

Bewust anders

Erik streeft naar de bekende warme Brabantse ambiance en gastvrijheid in zijn zaak. “Maar”, voegt hij toe, “het moet wel echt anders zijn dan wat er al is in Tiel.” Om dat waar te maken, kijkt Erik zeer zorgvuldig naar de samenstelling van zijn menukaart en kiest hij uitsluitend voor merken die beleving bieden voor de gast. “Dat is de reden waarom ik heb gekozen voor Pure Leaf-thee in mijn zaak. Het een totaalconcept met een prachtige luxe uitstraling.” Ook de klassieke methode waarop Pure Leaf-thee wordt gemaakt past bij Erik. Pure Leaf volgt de ambachtelijke methode van het theemaken. De theeblaadjes worden zachtjes gerold zonder het theeblad te beschadigen. Het resultaat is een thee met een complex palet aan aroma’s, kleuren en mondgevoel. “Deze thee past perfect bij wat wij willen uitstralen: dit vind je niet op iedere hoek van de straat. Wij krijgen regelmatig positieve reacties van de gasten, die blij verrast zijn wanneer we de thee op het speciale Pure Leaf-dienblad presenteren en met allure uitserveren.”

Erik’s perfect serve

  • Het transparante theekopje met dubbele wand houdt de thee warm, zonder condensatie op het kopje. Zo kan je gast het schouwspel van de infusie bewonderen.
  • De theelepel van hoogwaardig metaal combineert prachtig met de glazen theekopjes.
  • Het zwarte theeschoteltje benadrukt de kleur van de theemelange wanneer je de thee aan jouw gast serveert.
  • De theetip zorgt er bij het uitserveren voor dat het water zijn temperatuur behoudt en de heerlijke thee-aroma’s gevangen blijven in het glazen kopje. Ideaal voor de gast om vervolgens het gebruikte theezakje op te leggen.
  • De handige glazen zandloper met 3 kleuren die overeenstemmen met de verschillende infusietijden van de thee helpt gasten om de perfecte thee te bereiden.

 

 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu