Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Bonen, kikkererwten en linzen

Bonen, kikkererwten en linzen

Zie jij bonen nog altijd als saai en smakeloos? Gooi die ouderwetse vooroordelen maar overboord. Peulvruchten als kikkererwten, linzen en bonen hebben eindeloos veel mogelijkheden. Denk aan falafel, chili zonder carne, bonenburgers of een vullende linzensoep. Bonen zijn een perfecte bron van vega-eiwitten en zijn qua inkoop erg voordelig.

Noten en zaden

Noten en zaden

Of het nu gaat om chiazaad, pompoenpitten, amandelen, lijnzaad, sesam of zonnebloempitten, noten en zaden zitten vol gezonde eiwitten en voedingsstoffen. Daarnaast geven deze superfoods textuur aan je gerecht met hun knapperige bite. Een handjevol walnoten maakt je salade of pasta helemaal af en chiazaad doet wonderen in desserts en hippe breakfast bowls.

Tofu

Tofu

Tofu mag uiteraard niet in dit lijstje ontbreken. Deze vleesvervanger van soja is multi-inzetbaar. Gebruik tofu voor een bolognese, salade caprese of een burrito. Door de neutrale smaak kun je nog alle kanten op in je toepassing; tofu is erg geschikt om te marineren en vervolgens te grillen

Ook een Raw NoMeat Burger van de grill is niet van echt te onderscheiden. Of bij vlees in een curry gerecht draait het voornamelijk om de structuur en niet zozeer de smaak; die komt van de kruiden en specerijen. 

Seltan

Seltan

Seitan is het minder bekende broertje van tofu. Door zijn vezelrijke structuur is seitan erg geschikt als vleesvervanger. Seitan laat zich bijzonder goed grillen, en is daardoor perfect voor een vegetarische saté. Let wel op: seitan is in tegenstelling tot een hoop andere ingrediënten niet glutenvrij.

Granen

Granen

Tarwe, rijst, en couscous kent elke chef nu wel, maar er zijn talloze onbekendere granen. Heb je gerst al eens geprobeerd? Dat is met zijn rijke, nootachtige smaak en lekkere bite een uitstekend alternatief voor rijst. En het glutenvrije gierst leent zich goed als vulling voor paprika’s en courgettes.

Vleesvervangers

Vleesvervangers

Geen tijd om zelf een bonenburger te maken of om een seitanworst te draaien? Geen probleem. De Vegetarische Slager heeft een nieuwe generatie vleesvervangers ontwikkeld waar je niets meer aan hoeft te doen. 

De burgers, kipstuckjes en worsten zijn al goed op smaak en je bereidt ze precies hetzelfde als de vleesvariant. De producten van de Vegetarische Slager geven dezelfde beleving als vlees, maar zonder dierlijke ingredienten. Makkelijk voor jou als chef, lekker voor de gast!