Menu
Punten

Ingrediënten

+

Eitjes

 • eieren 10.0 st

Risotto:

Opmaak:

 • weide kruiden 100.0 g
 • peterselieolie (MEP) 20.0 g
 • zuurdesembrood kruim, geroosterd 10.0 g
 • gepekelde eidooier (M.E.P recept) 1.0 st

Groenten spelen vandaag de dag steeds meer de hoofdrol op ons bord. Dit recept laat zien hoe veelzijdig groenten zijn en hoe we de 80/20 regel beter kunnen toepassen.

...

Bereiding

 1. Eitjes

  Gaar de eieren op 62˚C gedurende 45 minuten.Pel de eieren voorzichtig.
 2. Risotto:

  Bereid 7,5 dl groentebouillon volgens de bereiding op de verpakking. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook zonder te kleuren. Voeg de rijst toe en bak deze glazig, kruid met wat peper.Voeg de witte wijn en de groentebouillon toe en roer het geheel goed door tot het aan de kook komt. Doe een deksel op de pan en zet deze in een voorverwarmde oven van 185°C gedurende 18 minuten. Maak ondertussen de asperges schoon en snijd ze in plakjes.Blancheer de asperges kort. Voeg na ca. 18 minuten de asperges, tuinkruiden en de peterseliepuree toe.Roer de kaas erdoor en En breng eventueel op smaak met peper.Haal de pan van de hittebron en laat de risotto nog even een paar minuten nagaren.
 3. Opmaak:

  Verdeel de risotto samen met de eitjes over de borden.Schik de weide kruiden eromheen en maak af met de peterselieolie en wat zuurdesemkruim.Rasp er als laatste wat gepekelde eidooier over.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu