Menu
Punten

Sharing 2.0

Je ziet het steeds vaker, shared dining: restaurants kiezen ervoor gerechten tegelijk op tafel te zetten en te laten delen door het gezelschap.  Wij geven je een aantal tips om dit optimaal neer te zetten: 

  1. Pas niet in één keer de menukaart aan, maar kijk goed wat er wel en niet aanslaat bij jouw gasten.
  2. Wil je een gerecht met saus delen? Geef de saus in een aparte saucière.
  3. Serveer je vlees? Zorg dat het getrancheerd op tafel komt, dat deelt makkelijker.
  4. Het delen van desserts kan goed werken. Een taartje voor meerde personen ziet er niet alleen feestelijk uit, maar is ook makkelijk deelbaar.
  5. Niet alle gasten vinden het prettig om van hetzelfde bord te eten. Geef daarom altijd side plates bij de gerechten.

 

Varieer met vlees

De klassieke hamburger bestaat uit gemalen rundvlees. Maar eigenlijk kun je gebruiken wat je wilt. Paarden- of varkensvlees, geit of lam, kip of kalkoen, vis of vegetarisch... Ja, zelfs een steak van rode bieten of quinoa bestaat. Je fantasie bepaalt de mogelijkheden. 

Beefsteak

Mals en mager spiervlees van het rund of kalf. Kan zowel rauw, medium of doorgebakken worden bereid. Kruiden met peper en zout.

Lamsvlees

Mooi en mager en typische eigen smaak. Perfect te combineren met diverse kruiden zoals tijm, marjolein en oregano.

Varkensvlees

Sappig en neutraal van smaak. Laat zich goed combineren met diverse kruiden en groenten.

Kip/kalkoenvlees

Misschien wel een van de meest veelzijdige vleessoorten. Smaakt voortreffelijk in combinatie met zowel zout als zoet.  

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu