Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Rijst

  • sushirijst 600 g

Garnituur

  • aubergines 3 st
  • sojasaus 0.5 dl
  • gemalen peper
  • zonnebloemolie
  • eieren 10 st

Teryaki

Opmaak

  • zoet zure mini komkommer* 200 g
  • bosui, ringen gesneden 100 g
  • shiso purper cress 0.5 bakje
  • geroosterde sesamzaadjes 20 g
  • togarashi, Japans kruidenmengsel 1 g
  1. Rijst

    Kook de sushi rijst in 9 dl water beetgaar. Breng de gekookte sushirijst op smaak met wat sushi rijst azijn.
  2. Garnituur

    Snijd de aubergine in batonettes, kruid ze met wat peper en bak ze bruin in wat olie. Voeg de sojasaus toe en gaar de aubergine rustig verder onder een deksel of in de oven. Kook de eieren, pel ze en halveer ze.
  3. Teryaki

    Bak de vegetarische kipstukjes, bij voorkeur ontdooid, in wat olie bruin en voeg op het laatste moment de teriyaki saus toe.
  4. Opmaak

    Schep de rijst in de kommen. Verdeel de aubergine samen met de komkommer, eieren en de vegetarische teriyaki over de bowls. Maak het geheel af met de bosuitjes, shiso, sesamzaad en wat togarashi.