Menu
Punten

Ingrediënten

+

Rijst

  • sushirijst 600.0 g

Garnituur

  • aubergines 3.0 st
  • sojasaus 0.5 dl
  • gemalen peper
  • zonnebloemolie
  • eieren 10.0 st

Teryaki

  • De Vegetarische Slager NoChicken Veganistische Kip-Teriyaki 1,75 kg 700.0 g

Opmaak

  • zoet zure mini komkommer* 200.0 g
  • bosui, ringen gesneden 100.0 g
  • shiso purper cress 0.5 bakje
  • geroosterde sesamzaadjes 20.0 g
  • togarashi, Japans kruidenmengsel 1.0 g

Bereiding

  1. Rijst

    • Kook de sushi rijst in 9 dl water beetgaar.
    • Breng de gekookte sushirijst op smaak met wat sushi rijst azijn.
  2. Garnituur

    • Snijd de aubergine in batonettes, kruid ze met wat peper en bak ze bruin in wat olie. 
    • Voeg de sojasaus toe en gaar de aubergine rustig verder onder een deksel of in de oven.
    • Kook de eieren, pel ze en halveer ze.
  3. Teryaki

    • Bak de vegetarische kipstukjes, bij voorkeur ontdooid, in wat olie bruin en voeg op het laatste moment de teriyaki saus toe.
  4. Opmaak

    • Schep de rijst in de kommen.
    • Verdeel de aubergine samen met de komkommer, eieren en de vegetarische teriyaki over de bowls.
    • Maak het geheel af met de bosuitjes, shiso, sesamzaad en wat togarashi.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu